Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bust inaugurat în Rusia: Putin, în rol de împărat roman

putin

O organizaţie locală de cazaci a inaugurat sâmbătă, în apropiere de Sankt Petersburg, un bust al preşedintelui rus, Vladimir Putin, în împărat roman, "în semn de recunoştinţă pentru anexarea Crimeii" de către Rusia, anunţă AFP.

"Am vrut să-l imortalizăm pe Vladimir Putin în calitate de învingător şi om de stat care a redat Crimeea Rusiei", a explicat Andrei Poliakov, conducătorul asociaţiei "Ibris", care îi reuneşte pe cazacii din Sankt Petersburg.

La origine cavaleri de elită ai armatei ţariste, cazacii s-au organizat de-a lungul secolelor în comunităţi prezente în diverse teritorii ale fostului imperiu rus. Potrivit lui Poliakov, "vreo 700 de cazaci de origine" locuiesc la Sankt Petersburg şi în regiune.

Bustul preşedintelui purtând o togă "din material sintetic, nu foarte scumpă" care imită bronzul, este opera sculptorului Pavel Greşnikov. Cu o înălţime de aproape 50 de centimetri, a fost inaugurat în localitatea Kasimovo, la 20 de kilometri nord de Sankt Petersburg, pe un teren ce aparţine asociaţiei, în prezenţa câtorva zeci de persoane în uniforma tradiţională a cazacilor şi în sunetele imnului naţional al Rusiei.

"Imaginea unui împărat roman este cea a înţelepciunii", iar aceasta corespunde "rolului istoric al lui Vladimir Putin, care a reuşit să unească Rusia şi Crimeea", a precizat Poliakov.

Anexarea acestei peninsule ucrainene în martie 2014 şi sprijinul oferit de Moscova separatiştilor din estul Ucrainei au dus la o degradare fără precedent de la încheierea Războiului Rece a relaţiilor dintre Rusia şi ţările occidentale, care i-au impus dure sancţiuni economice, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.