Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Butoiul cu pulbere din Liban - Armata a găsit încă peste 4 tone de nitrat de amoniu, substanța care a dus la explozia devastatoare din Beirut

Agerpres
explozie Beirut Liban

Armata libaneză a anunţat joi că a descoperit 4,35 tone de nitrat de amoniu în apropiere de intrarea în portul Beirut, locul exploziei de proporţii de luna trecută provocată de o cantitate uriaşă din aceeaşi substanţă chimică, relatează Reuters şi dpa, potrivit AGERPRES.

Inginerii armatei "se ocupă de problemă", potrivit unui comunicat dat publicităţii de agenţia de stat NNA. În comunicat se menţionează că cele câteva tone de nitrat de amoniu se aflau în exteriorul intrării numărul 9 în port.

Explozia catastrofală de pe 4 august care a devastat oraşul a provocat moartea a circa 190 de oameni. Autorităţile susţin că deflagraţia a fost provocată de cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu care erau depozitate în condiţii nesigure într-un depozit din portul Beirut de ani de zile.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 112: O alegere criminală, care distruge o generație .

Explozia a distrus cartiere întregi şi a rănit 6.000 de persoane.

Guvernul libanez a demisionat în contextul furiei publice într-o ţară deja grav afectată de criza economică. Oamenii sunt însă în continuare preocupaţi că substanţe periculoase sunt stocate necorespunzător, punându-i în pericul.

Şeful aeroportului din Beirut, Fadi el-Hassan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că o scurgere de 84.000 de litri de combustibil s-a produs în martie 2019, iar reparaţiile au fost finalizate în două luni. El a spus că anchetatori internaţional au catalogat reparaţiile drept "satisfăcătoare".

Informaţiile privind această scurgere a provocat îngrijorarea populaţiei. "Nu ne aşteaptă nicio nouă explozie", a mai spus Hassan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.