Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Butoiul cu pulbere din Orientul Mijlociu a fost amorsat. Trump i-a informat pe liderii palestinieni că va muta Ambasada SUA din Israel la Ierusalim

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump l-a informat marţi pe liderul palestinian, Mahmoud Abbas, că intenţionează să mute de la Tel Aviv la Ierusalim sediul ambasadei SUA în Israel, a declarat Nabil Abu Rudeinah, purtătorul de cuvânt al lui Abbas, potrivit Reuters.

''Preşedintele Mahmoud Abbas a fost apelat telefonic de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, care l-a notificat în legătură cu intenţia sa de a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim'', a afirmat Rudeinah într-o declaraţie. Aceasta nu precizează când ar urma să fie pusă în aplicare măsura în cauză, scrie agerpres.ro.

Citește și: După decesul Regelui Mihai, Gabriela Firea pregătește o schimbare majoră! Anunțul făcut în urmă cu câteva momente

''Preşedintele Abbas a avertizat în legătură cu consecinţele periculoase pe care o asemenea decizie le-ar avea pentru procesul de pace şi pentru securitatea, pacea şi stabilitatea regiunii şi ale lumii'', a adăugat oficialul palestinian.

Potrivit AFP, Donald Trump l-a informat marţi şi pe regele Iordaniei în legătură cu intenţia sa de a muta la Ierusalim sediul ambasadei SUA în Israel.

Citește și: Mediul de afaceri „atacă”! Guvernul Tudose, pus la zid!

Potrivit Departamentului de Stat al SUA, preşedintele Trump urmează să decidă până luni dacă reînnoieşte - aşa cum au făcut, la fiecare şase luni, toţi predecesorii săi şi chiar el însuşi în luna iunie - o clauză derogatorie la legea care impune, din 1995, instalarea ambasadei SUA la Ierusalim sau dacă îşi dă aprobarea pentru acest transfer, aşa cum a promis în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Informaţii contradictorii au circulat în ultimele săptămâni, dar numeroşi observatori se aşteaptă ca Donald Trump să declare Ierusalimul drept capitală a Israelului, fără a merge însă până acolo încât să transfere imediat misiunea diplomatică americană.

Citește și: O imensă lovitură pentru Familia Regală! Ce ar urma să PIARDĂ aceasta, după decesul Regelui Mihai

Israelul consideră Oraşul Sfânt drept capitala sa "eternă şi reunificată", dar palestinienii cred că Ierusalimul de Est trebuie să fie capitala statului lor independent la care aspiră. Aceasta face ca statutul oraşului să fie una dintre cele mai dificile probleme ale conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.