Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buzău: 65 de medici de familie au încheiat contracte pentru testarea COVID-19

test covid-19 coronavirus testare

Un număr de 65 de medici de familie din judeţul Buzău au încheiat contracte sau acte adiţionale cu Casa de Asigurări de Sănătate şi vor realiza testări rapide pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 pacienţilor care prezintă simptome specifice COVID-19, informează Prefectura.

Lista, postată pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, va fi actualizată pe măsură ce şi alţi medici de familie vor încheia relaţii contractuale pentru activitatea de testare.

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a anunţat că cele patru centre de evaluare a pacienţilor confirmaţi cu COVID-19 constituite în judeţ sunt funcţionale şi pot asigura consultaţii persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2.

Centrele funcţionează la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău (Gârlaşi), la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, la Spitalul Orăşenesc Nehoiu şi la Spitalul de Boli Cronice Smeeni.

" Pentru a ajunge într-un centru de evaluare, un buzoian confirmat pozitiv cu coronavirus trebuie să anunţe, mai întâi, medicul de familie pe listele căruia este înscris, cadrul medical fiind cel care înştiinţează Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care realizează, ulterior, programarea pacientului la centrul de evaluare. Odată ajuns în centrul de evaluare, bolnavul cu COVID-19 va fi consultat, i se vor preleva analize de sânge şi radiologice, iar în baza rezultatelor va primi tratament de specialitate, inclusiv antiviralul FAVIPIRAVIR, dacă medicul specialist va considera oportună administrarea acestui medicament. În fiecare centru de evaluare se pot realiza până la 18 programări/zi, în intervalul orar 8.00-14.00 (...) Subliniem că programarea pacienţilor cu COVID-19 la aceste centre este realizată doar de către Direcţia de Sănătate Publică" , se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.