Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buzău International Arts Festival îl va avea ca invitat special la ediția cu numărul 6 pe faimosul actor italian Franco Nero

propagarta.ro
muzeu buzau judetean

Buzău International Arts Festival (BIAF), eveniment ce reuneşte ediţiile cu numărul şase ale Festivalului Internaţional de Film Buzău - BUZZ IFF şi Festivalului Internaţional de Teatru Independent COMIC 7 B, se desfăşoară în perioada 25 august - 25 septembrie în municipiul Buzău şi în mai multe locaţii din judeţ, invitatul special al festivalului fiind faimosul actor italian Franco Nero.

Potrivit organizatorilor, Franco Nero va fi prezent la Buzău în perioada 31 august - 2 septembrie, prilej cu care va participa şi la un eveniment dedicat publicului: vizionarea filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966), urmat de un Q&A, ambele programate în data de 1 septembrie.

Festivalul va începe vineri, cu concertul Damian Drăghici & Brothers, ce va avea loc în Piaţa Dacia din municipiul Buzău, începând cu ora 19.

Deschiderea oficială a festivalului a fost precedată duminică, 22 august, de un eveniment de promovare ce a adus buzoienilor ocazia de a se bucura de a paradă a motocicliştilor care susţin cultura, o expoziţie de automobile retro şi o întâlnire cu personaje din filme de animaţie şi supereroi, precum şi cu personajele ce compun imaginea BIAF, personaje inspirate de Charlie Chaplin, I. L. Caragiale şi Fata cu cercel de perlă.

"Pe parcursul lunii BIAF, publicul va avea ocazia să participe la mai multe concerte: Blană Bombă - precedat de proiecţia filmului documentar Kids Rock, în prezenţa regizorului Claudiu Mitcu, pe 2 septembrie, Maria Răducanu, pe 3 septembrie - în deschidere, Trupa GRAIU, Stones Free (Florin Ochescu, Alex Tomaselli, Lucian "Clopo" Cioarga) pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu - în deschidere trupa Hangar 6, din Buzău, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie şi Phoenix, pe 25 septembrie, în închiderea Buzău International Arts Festival. Serile din intervalul 25 - 29 august sunt dedicate filmelor Buzău International Film Festival, o parte dintre ele în Parcul Crâng, spaţiu care găzduieşte pentru prima dată proiecţii de film. Seria de proiecţii a debutat deja din 25 august, cu filme de animaţie, iar micii spectatori au ocupat toate locurile disponibile. Din 28 august, de la ora 18:30, în fiecare zi, proiecţiile de film se mută în Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Luni, 30 august, se va desfăşura un eveniment special COMIC 7 B: spectacolul de teatru pentru copii Închide ochii şi ai să vezi mai bine, o producţie accesibilizată specific pentru copiii cu deficienţe de vedere, auz şi vorbire. Spectacolul produs de UNATC va avea loc de la ora 18.00, în zona Amfiteatru din Parcul Tineretului, cu intrarea liberă", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Printre evenimentele speciale BIAF se numără şi proiecţia filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, în prezenţa regizorului Nae Caranfil, care va susţine şi un Q&A, premiera naţională a spectacolului de teatru Extraconjugal, produs de Teatrul de Artă, masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin şi Virgil Aioanei), scenaristică (susţinut de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihăilescu), dedicate reprezentanţilor industriei, proiecţii de film românesc, cu filme ce au intrat recent sau urmează să intre în cinematografe, în prezenţa echipelor, precum şi o secţiune de Cinematecă.

La Buzău International Arts Festival va avea loc şi o cvadruplă lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, în cadrul unei întâlniri-eveniment, în premieră, cu publicul din Buzău, precum şi lansarea Colecţiei de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o primă carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul va putea participa şi la o serie de expoziţii, printre care, în premieră în România, expoziţia de pictură a lui Nicu Covaci şi Valeriu Sepi, precum şi o expoziţie de scenografie şi obiecte de recuzită a scenografului Mihnea Mihăilescu, expoziţia de pictură şi fotografie cu lucrările actorului Cristi Martin şi ale fotografului buzoian Theodor Tudose despre viaţa în pandemie.

"Este un concept unic în această regiune a României şi ne-am dorit să promovăm festivalul în toată ţara şi în afara ei. Vrem ca acest festival să fie un mod de a atrage oamenii către Buzău, de a contribui la creşterea numărului de turişti, atât în oraş, cât şi în judeţ. Turismul cultural este un mod de dezvoltare a economiei şi de a creşte vizibilitatea unui oraş, iar Buzăul şi buzoienii merită din plin un astfel de eveniment", au declarat organizatorii BIAF.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Centrul Cultural Alexandru Marghiloman şi Consiliul Judeţean Buzău şi este finanţat de Ministerul Culturii.

Programul săptămânal va fi anunţat pe site-ul https://biaf.ro şi pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.