Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BuzzFeed renunţă la acoperirea mediatică a evenimentelor de actualitate din Marea Britanie şi Australia

Site-ul de informaţii BuzzFeed a anunţat joi că renunţă la acoperirea mediatică a evenimentelor de actualitate din Marea Britanie şi Australia, într-un context dificil pentru companiile mass-media cauzat de pandemia declanşată de noul coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Din motive economice şi care ţin de strategie comercială, ne vom concentra pe informaţiile care se bucură de succes în Statele Unite în această perioadă dificilă", a declarat un purtător de cuvânt al acestei companii americane, lansată în 2006 şi specializată iniţial în publicarea de informaţii virale înainte de a-şi dezvolta portofoliul de ştiri pentru a include subiecte care se apropie de sfera presei tradiţionale.

Şi alte măsuri de reducere a costurilor sunt aşteptate, mai ales în Statele Unite, unde "programele de partajare a sarcinilor" sunt prezentate ca o modalitate necesară pentru a evita noi reduceri de posturi. Aceste măsuri ar trebui "să ne permită să continuăm să producem un jurnalism de calitate", au declarat reprezentanţii BuzzFeed. În acest an, "informaţia va costa cu aproximativ 10 milioane de dolari mai mult decât veniturile produse de ea", au adăugat ei.

Pe întreaga planetă, numeroase companii mass-media traversează o criză majoră, iar situaţia continuă să se agraveze odată cu recesiunea economică şi a sectorului publicitar, provocate de pandemia de COVID-19.

Citește și: Propunere bombă: Anulați examenele pentru evaluarea națională clasa VIII și examenul de Bacalaureat

Zece angajaţi ai BuzzFeed din Marea Britanie şi patru din Australia îşi vor pierde astfel locurile de muncă.

În cele două ţări, BuzzFeed nu mai acoperă subiecte din actualitatea naţională. Totuşi, compania americană a declarat că în Marea Britanie prevede "păstrarea în continuare a unor salariaţi, care se vor concentra pe informaţii de importanţă internaţională: ştiri despre societate, celebrităţi şi anchete".

La începuturile sale, BuzzFeed publica ştiri "uşoare", precum zvonuri despre celebrităţi, fotografii cu pisici şi chestionare, care generau un trafic important pe reţelele de socializare, înainte de a deveni un site care rivalizează în prezent cu companiile mass-media tradiţionale.

După ce s-a extins la nivel mondial, compania americană a început apoi să îşi reducă anvergura, închizând în 2018 BuzzFeed France şi anunţând un nou val de concedieri la începutul anului 2019, întrucât modelul său de business, bazat pe gratuitate şi publicitate, era profund afectat.

În Marea Britanie, redactorul-şef Alex Wickham s-a declarat "incredibil de mândru de echipa BuzzFeed UK, care a jucat în curtea celor mari şi a realizat o muncă jurnalistică incredibil de bună".

Închiderea site-ului american în această ţară reprezintă "o mare pierdere într-o perioadă în care avem nevoie mai mult ca oricând de un jurnalism responsabil pentru a contracara valurile de dezinformări publicate pe reţelele de socializare", a declarat cu regret într-un mesaj pe Twitter deputatul conservator Damian Collins.

"BuzzFeed ne-a permis să cunoaştem acoperirea mediatică a politicii pentru un public tânăr", a scris pe Twitter şi redactorul-şef al biroului din Australia, Lane Sainty.

Ea a salutat munca echipei sale, care "a abordat subiecte importante şi adeseori insuficient dezbătute, precum avorturile, drepturile LGBT, drepturile indigenilor, imigraţia şi cultura internetului". "Am fost mereu recunoscătoare pentru aceste lucruri şi foarte mândră de munca noastră", a adăugat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.