Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a deschis în creştere şedinţa de miercuri

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de miercuri, cu tranzacţii de 2,119 milioane lei (428.544 euro), efectuate în prima jumătate de oră după începerea operaţiunilor.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, a urcat cu 0,06%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,07%, potrivit Agerpres.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o creştere de 0,10%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, s-a depreciat cu 0,11%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era în creştere cu 0,22%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a urcat cu 0,14%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, era pe plus cu 0,11%.

Potrivit informaţiilor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Socep (8,57%), Transilvania Investments Alliance (2,04%) şi Sphera Franchise Group (1,86%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Erste Group Bank (-1,95%), BRD - Groupe Societe Generale (-0,76%) şi Fondul Proprietatea (-0,48%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.