Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a deschis în scădere cu 0,16% sesiunea de tranzacţionare de luni

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Bursa de Valori Bucureşti a deschis în scădere cu 0,16% sesiunea de tranzacţionare de luni, 20 martie 2023, după un weekend frenetic de negocieri mediate de autorităţile elveţiene de reglementare pentru a-şi proteja sistemul bancar prin achiziţia Credit Suisse de către UBS şi a încerca să prevină răspândirea unei crize pe pieţele financiare globale.

La debutul bursier de luni, din rândul celor nouă indici bursieri de la Bucureşti, doar BET-FI era pe plus, respectiv 0,5%, restul având scăderi de la 0,5% pentru BET Aero la 0,02% pentru BET-NG, scrie Mediafax.

Romgaz se apreciază cu 0,75%, iar FP cu 0,24%. La polul opus Electrica scade cu 0,36%, BRD cu 0,32%, Petrom cu 0,4%, Banca Transilvania cu 1%, Erste Bank cu 4%.

Alte burse europene încă nu au deschis şedinţa de tranzacţionare, dar cotaţiile futures arată indecizie şi o posibilă deschidere mixtă.

Publicaţia britanică FT scrie că acţiunile băncilor asiatice au scăzut luni, după ştergerea a 17 miliarde de dolari din obligaţiunile Credit Suisse în urma preluării de către UBS, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la datorii similare şi a anunţat noi turbulenţe pe pieţele europene. Acţiunile HSBC au scăzut cu 7,1% la Hong Kong, în timp ce Standard Chartered a pierdut 7,7%, iar Bank of East Asia a scăzut cu 4%. Unele obligaţiuni bancare concepute pentru a absorbi pierderile în cazul unui faliment bancar au suferit scăderi abrupte.

Autoritatea elveţiană de reglementare Finma a cerut duminică ca obligaţiuni de nivel 1 suplimentar (AT1) ale Credit Suisse, un tip de datorie bancară conceput pentru a suporta pierderi în timpul unei crize, în valoare de 16 miliarde de franci elveţieni (17 miliarde de dolari) să fie reduse la zero, ca parte a acordului de salvare cu UBS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.