Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE / Ultimă oră - UBS va prelua Credit Suisse: suma este colosală (surse Financial Times)

Credit Suisse
Credit Suisse

UPDATE 19 martie, ora 22.00: UBS va cumpăra Credit Suisse, anunţă preşedintele Elveţiei. Tranzacţia, de 3 miliarde de franci elveţieni

După negocieri intense, UBS Group va cumpăra rivalul aflat în dificultate, Credit Suisse, a anunţat preşedintele Confederaţiei helvetice, Alain Berset, care consideră că aceasta este cea mai bună modalitate de “restabilire a încrederii”, relatează AFP, informează News.ro.

Această soluţie “nu este decisivă doar pentru Elveţia (...) ci pentru stabilitatea întregului sistem financiar” la nivel mondial, a subliniat Berset într-o conferinţă de presă în prezenţa preşedinţilor celor doi giganţi bancari, Colm Kelleher (UBS) şi Axel Lehmann (Credit Suisse).

Tranzacţia se ridică la 3 miliarde de franci elveţieni (3,02 miliarde de euro) sau 76 de cenţi doar pentru o acţiune Credit Suisse care vineri seară valora 1,86 franci elveţieni.

Autorităţile s-au străduit să salveze banca cu o istorie de 167 de ani, care se numără printre cei mai mari administratori de avere din lume, înainte ca pieţele financiare să se redeschidă luni.

Știrea inițială:

UBS a fost de acord să preia Credit Suisse, în urma majorării ofertei de cumpărare la peste două miliarde de dolari americani, a transmis duminică publicația Financial Times, informează REUTERS, potrivit Rador. UBS și Credit Suisse au refuzat orice comentarii în legătură cu informația publicată duminică de Financial Times potrivit căreia UBS ar urma să preia Credit Suisse pentru suma de două miliarde de dolari americani.

Autoritățile elvețiene plănuiesc să modifice legislația țării pentru a evita un vot al acționarilor cu privire la tranzacție, în timp ce se grăbesc să finalizeze o tranzacție înainte de luni.

Tranzacție semnată chiar duminică

Tranzacția pe toate acțiunile dintre cele mai mari două bănci elvețiene va fi semnată chiar duminică seara și va fi evaluată la o fracțiune din prețul de închidere al Credit Suisse de vineri, ceea ce va duce la eliminarea acționarilor băncii țintă, au declarat patru persoane care cunosc direct situația pentru Financial Times.

Oferta a fost comunicată duminică dimineață, cu un preț de 0,25 franci elvețieni pe acțiune, care va fi plătit în acțiuni UBS, cu mult sub prețul de închidere al Credit Suisse de 1,86 franci elvețieni de vineri, au precizat persoanele respective. UBS a insistat, de asemenea, asupra unei modificări negative semnificative care anulează tranzacția dacă marjele sale de risc de neplată a creditelor cresc cu 100 de puncte de bază sau mai mult, au adăugat aceștia.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.