Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a implementat măsuri pentru ca activitatea să nu fie afectată de extinderea coronavirusului. Evenimentele din luna martie au fost anulate

bvb

Bursa de Valori Bucureşti a luat măsuri de prevenţie a influenţei COVID-19 asupra activităţii sale curente şi a tuturor angajaţilor şi are un plan de continuitate a activităţii chiar şi pentru cazuri în care aceasta nu se mai poate desfăşura de la sediul central, plan care implică chiar şi telemunca, informează BVB printr-un comunicat.

"Încă din luna februarie, BVB a monitorizat cu atenţie evoluţia situaţiei aşa cum a fost prezentată de autorităţi şi a implementat măsurile de prevenţie necesare pentru desfăşurarea normală a activităţii la nivelul operatorului de piaţă. La nivel intern, BVB a anunţat personalul angajat despre măsurile pe care este obligat să le ia şi despre ce trebuie să facă în cazul în care vreo persoană prezintă simptome specifice declanşate de acest virus. În contextul evenimentelor recente cu privire la COVID-19 în România şi a măsurilor luate de autorităţi odată cu accelerarea răspândirii COVID-19 în România, aproape jumătate din numărul de angajaţi ai BVB au început să lucreze de acasă, prin rotaţie, iar în incinta BVB au fost luate măsuri suplimentare de igienizare şi dezinfecţie", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Armata României intervine la frontieră! Șeful MApN, Nicolae Ciucă, a aprobat solicitarea DSU

Totodată, conform sursei citate, BVB a decis că este mai sigur să restricţioneze accesul persoanelor străine în sediul BVB şi să anuleze, astfel, încă începând de luni, 9 martie, toate evenimentele programate pentru această lună, cu posibilitatea extinderii acestor măsuri şi ulterior lunii martie, în funcţie de evoluţia evenimentelor cu privire la COVID-19 în România.

"Având în vedere că planul de continuare a activităţii este fiabil şi că la crearea acestuia au fost luate în calcul scenarii cu risc ridicat, BVB asigură toţi stakeholderii pieţei de capital că activitatea sa nu este perturbată de evoluţia COVID-19 în România, însă îndeamnă la maximă responsabilitate a celor implicaţi în activităţile de colaborare şi toţi participanţii la piaţă, companii sau persoane fizice, să ia toate măsurile de precauţie necesare cauzate de această situaţie fără precedent pentru România. BVB va continua să monitorizeze evoluţia situaţiei cauzate de COVID-19 în România şi asigură stakeholderii că este pregătită să impună măsuri suplimentare dacă situaţia o va cere", precizează reprezentanţei bursei de la Bucureşti.

Citește și: Avertisment dur: Nu cred că virusul mai poate fi oprit

BVB administrează pieţe de acţiuni, obligaţiuni şi alte instrumente financiare, prin platforme reglementate sau sisteme alternative de tranzacţionare şi furnizează o gamă variată de servicii participanţilor la pieţele financiare. Bursa de Valori Bucureşti este o companie listată pe propria piaţă din 2010.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.