Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BVB a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de miercuri

BVB

Bursa de Valori Bucureşti /BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, cu o valoare a tranzacţiilor de 42,59 de milioane de lei (8,73 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,34%, până la 10.250,34 de puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un salt de 0,33%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,43%, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ion Iliescu: ‘Situația în care se află țară necesita o comunicare mai deschisă între forțele politice și între cetățeni și factorii sociali’

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în creştere cu 0,58%.

De asemenea, indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat cu 0,34%, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis pe plus cu 0,71%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Băncii Transilvania, care au generat schimburi în valoare de 11,06 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - Groupe Societe Generale - cu 2,95 milioane de lei, şi de cele ale SIF Muntenia (1,48 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile SSIF BRK Financial Group, în creştere cu 14,73%, Sphera Franchise Group (+4,55%) şi Evergent Investments (+2,57%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile COS Târgovişte (-14,93%), Electroaparataj (-9,09%) şi Prebet S.A. Aiud (-7,19%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.