Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câți bani a atras România din fonduri europene. Premierul Dăncilă: 'Nu doar că am evitat riscul pierderii unor bani, dar am atras mai mulți'

Inquam Photos/Octav Ganea
Viorica Dancila la ziua Jandarmeriei

Premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat în ședința de guvern de vineri suma pe care a atras-o țara noastră de la UE.

„Pentru echipa guvernamentală creșterea absorbției de fonduri europene și utilizarea fiecărui euro pentru România sunt prioritare.  Rezultatele obținute arată că în unele programe realitate. Astfel, Ministerul Dezvoltării Regionale și administrației  publice a aplicat toate măsurile necesare prin care nu doar că am evitat riscul pierderii a circa 850 milioane de euro prin programul operațional regional 2014-2020, ci am atras mai mulți bani.  Mai exact am atras 876 de milioane de euro pentru proiecte în domenul sănătății, educației, monumentelor istorice, drumurilor județene și mobilității urbane.

Programul operațional regional 2014-2020 a fost revizuit iar principalele modificări care au condus la evitarea riscului de dezangajare sunt pliate pe ceea ce România are nevoie și anume pe achiziția de ambulanțe și echipamentele militare pentru unitățile de primiri-urgențe, construcția de locuințe, susținerea intreprinderilor, rebilitarea monumentelor.

De asemenea Comisia Europeană a transferat 306 milione de euro pentru agricultură la finalul săptămânii trecute, sumă restituită pentru cofinanțarea asigurată inițial de statul român a proiectelor incluse în programul național de dezvoltare rurală.  Am decis să alocăm în avans fondurile necesare de la stat”, a spus Viorica Dăncilă.

Citește și: Dăncilă îl acuză pe Iohannis de blocaj și amenință cu sesizarea CCR: Nu respectă legalitatea. Creează premisele unui conflict juridic de natură constituțională .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.