Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca să combată COVID-19, Turcia interzice fumatul în stațiile de autobuz, în piețe și pe străzile aglomerate

fumatori turcia

Ministrul de Interne din Turcia a emis un decret, miercuri seară, anunţând că va fi interzis fumatul pe străzile aglomerate, în staţiile de autobuz şi în pieţele publice, într-o încercare de a opri răspândirea COVID-19, după ce autorităţile au determinat că „cetăţenii utilizează greşit masca, întrucât o coboară sub bărbie pentru a fuma”.

Potrivit datelor OMS, circa 32% dintre turci fumează.

Adevărata magnitudine a pandemiei în Turcia este o necunoscută. Turcia nu se mai aliniază la directivele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de când a început al doilea val al pandemiei şi nu mai transmite decât numărul de pacienţi care primesc tratament.

Autorităţile turce au mai decis săptămâna aceasta ca cetăţenii cu vârste de peste 65 de ani din Istanbul şi Ankara să rămână în casă şi să iasă afară doar în intervalul 10.00 - 16.00, iar acest gen de interdicţii ar putea prinde avânt în Turcia, conform ultimelor declaraţii.

De săptămâna trecută toate afacerile, inclusiv restaurante, cafenele, piscine sau cinematografe, trebuie să închidă la ora 22:00 în Turcia.

O regiune din Spania, Galicia, a decis recent să interzică fumatul la terasă pentru că fumul poate transporta particule COVID-19, dar și în locurile publice unde nu se poate păstra distanţarea socială.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.