Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câștig COLOSAL la loteria SUA echivalent cu aproape cinci tone de aur, obținut cu un singur bilet

Un singur bilet, cu numele 5, 28, 62, 65, 70 şi 5 a obţinut marele premiu-record al loteriei americane, în valoare de 1,6 miliarde de dolari - cel mai mare câştigat vreodată în Statele Unite şi în lume -, au anunţat miercuri reprezentanţi Mega Millions, relatează AFP, informează News.ro.

Biletul câştigător în extragerea de marţi a fost vândut în South Carolina. Identificarea câştigătorului sau câştigătorilor - în cazul în care biletul a fost cumpărat în comun - nu a fost făcută încă, precizează Mega Millions pe site.

”Momentul pe care-l aşteptam a venit, în sfârşit, şi nu putem fi mai entuziasmaţi”, a declarat Gordon Medenica, directorul grupului Mega Millions. "Este cu adevărat istoric”, a adăugat el. Sume de 1,6 miliarde de dolari este echivalentul a aproape cinci tone de aur.

Citește și:  Klaus Iohannis i-a lăsat pe cei de la PSD să-l aștepte: gestul de frondă președintelui, fată de Liviu Dragnea

Această extragere a Mega Ball a condus la cozi lungi de aşteptare în faţa chioşcurilor, supermarketurilor şi magazinelor la care s-au vândut cu doi dolari biletele loteriei care reuneşte 44 de state americane, capitala federală Washington şi Insulele Virgine. Şanse de câştig a fost de una la 300 de milioane.

Jucătorul care a ales cele şase numere câştigătoare are posibilitatea fie să-şi încaseze premiul în plăţi pe o perioadă de 29 de ani, fie să încaseze imediat o sumă redusă, care ar reprezenta, în cazul extragerii de marţi, aproximativ 913 milioane de dolari, potrivit site-ului Mega Millions. Spre deosebire de multe alte ţări, câştigurile la loteria americană sunt impozitate.

Ultimul jackpot a ajuns la acest record pentru că nu a existat câştigător din iulie, când un grup de colegi din California şi-au împărţit 543 de milioane de dolari.

Recordul celui mai mare câştig unic în Statele Unite era deţinut până acum de Mavis Wanczyk, o femeie căsătorită şi cu copii, în vârstă de 53 de ani, din Massachusetts, care a câştigat în august 2017 premiul cel mare la Powerball, cealaltă mare loterie americană, în valoare de 758,7 milioane de dolari.

Citește și: Curtea Constituțională a DECIS: opoziția, victorie în fața coaliției PSD-ALDE

În ianuarie 2016, jackpotul Powerball a atins 1,58 de miliarde de dolari, însă în urma extragerii au existat trei câştigători, care şi-au împărţit suma în mod egal - 528,8 milioane de dolari fiecare.

Mega Millions a fost înfiinţat în 2002. Formula a fost modificată în mai multe rânduri, cu scopul de a scădea probabilitatea câştigării premiului cel mare, ceea ce a permis creşterea acestuia la câteva sute de milioane de dolari.

După extragerea memorabilă de marţi, 36 de bilete au, de asemenea, dreptul la un premiu în cazul celor care au ales cinci numere, în valoare de 1 milion de dolari. Iar, în total, aproape 16 milioane de bilete au permis câştigul a câţiva dolari -rambursarea sumei plătite pentru super jackpot.

La extragerea de vineri, premiul cel mare este în valoare de 40 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.