Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ca urmare a scăderii incidentei Covid, toți elevii din Iași merg de luni la școală

Getty Images
elevi mască, școli

Elevii din Iași merg de luni la școală, după ce incidența cazurilor de Covid din oraș a scăzut sub 1 la mie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Iași, întrucât în oraș rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este de sub 1 la 1.000 de locuitori (0,81, joi, 6 mai 2021), toate cele 110 unități de învățământ preuniversitar vor funcționa de luni, 10 mai, în „scenariul verde”.

Acesta presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, scrie Mediafax.ro.

Potrivit reglementărilor în vigoare, scenariul de funcționare poate fi modificat săptămânal în funcție de evoluția epidemiologică de la nivelul unității administrativ-teritoriale.

„Reînceperea în condiții cât se poate de apropiate de normalitate a cursurilor în învățământul preuniversitar este un motiv de bucurie pentru toți elevii care abia așteaptă să continue deprinderea de noi cunoștințe din toate materiile studiate. (...) Vom lua toate măsurile necesare pentru bunul mers al școlii, de la asigurarea de curse speciale pentru preșcolari și elevi și a măsurilor de distanțare și dezinfecție în mijloacele de transport public la fluidizarea traficului rutier și asigurarea pazei și ordinii publice în vecinătatea unităților de învățământ. De asemenea, începând de luni, toate cadrele medicale școlare vor fi prezente în unitățile de învățământ”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Acesta susține că rata de infectare în oraș are o tendință de scădere, dar atrage atenția că pandemia nu s-a încheiat: „Prin urmare, este limpede că un ritm susținut de vaccinare și respectarea normelor de siguranță sanitară sunt calea de a reveni la normalitate. În aceste condiții, îi rog pe toți ieșenii să mențină același respect pentru sănătatea comunității, ca o garanție a reîntoarcerii la deprinderile firești de care avem atâta nevoie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.