Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cabinetul israelian a aprobat în unanimitate acordul istoric ce normalizează legăturile cu Emiratele Arabe Unite

Agerpres
Benjamin Netanyahu

Cabinetul israelian a aprobat luni în unanimitate acordul istoric ce normalizează legăturile cu Emiratele Arabe Unite (EAU) semnat luna trecută, deschizând calea spre ratificarea sa, informează dpa, potrivit Agerpres.

Un comunicat al biroului prim-ministrului Benjamin Netanyahu precizează că toţi miniştrii au votat în favoarea aşa-numitelor Acorduri Abraham, pe care administraţia preşedintelui american Donald Trump le-a numit tratate de pace.

Parlamentul israelian, Knesset, este programat să ratifice tratatul joi. Se aşteaptă un vot covârşitor în favoarea documentului.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’

Tratatul nu menţionează probleme sensibile precum suspendarea planurilor israeliene de a anexa părţi din Cisiordania ocupată, care a fost convenit ca un quid pro quo pentru pacea cu Abu Dhabi.

Netanyahu a semnat acordul cu ministrul de externe din Emiratele Arabe Unite, Abdullah bin Zayed al-Nahyan, la o ceremonie găzduită de preşedintele american Donald Trump pe 15 septembrie.

De asemenea, el a semnat o declaraţie similară cu Bahrain la aceeaşi ceremonie, care încă trebuie tradusă în ebraică şi, prin urmare, va fi votată la o dată ulterioară.

Liderii palestinieni au reacţionat cu indignare la "trădarea" celor două state din Golf.

Emiratele şi Bahrainul s-au abătut de la consensul general în rândul statelor arabe că o condiţie prealabilă pentru normalizarea legăturilor ar fi recunoaşterea de către Israel a unui stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.