Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cablurile de alimentare cu energie electrică din Valea Plopilor, deteriorate de un incendiu de stuf

Profimedia
incendiu bangladesh

Învelişul din mase plastice al cablurilor de electricitate din localitatea Valea Plopilor a fost deteriorat în urma unui incendiu de vegetaţie uscată, stuf şi lăstăriş izbucnit din cauza focului deschis în spaţii deschise, potrivit Agerpres.

"ISU Giurgiu a fost solicitat să intervină aseară pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, stuf şi lăstăriş izbucnit în localitatea Valea Plopilor. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Aceştia au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, iar flăcările au deteriorat şi învelişul din mase plastice al cablurilor de electricitate din zonă, pe o lungime de câteva zeci de metri ', se arată într-un comunicat de presă, emis miercuri, de ISU Giurgiu.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise.

Pentru diminuarea fenomenului de ardere a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, în perioada următoare, ISU Giurgiu va intensifica acţiunile de informare preventivă, în vederea conştientizării riscului generat de aceste incendii şi vor fi reluate misiunile de patrulare cu autospecialele din dotarea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă care vor transmite mesaje pre-înregistrate, atrăgând atenţia asupra faptului că arderea vegetaţiei uscate este interzisă.

Nerespectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15 mii de lei, pentru persoane fizice şi de la 50 de mii la o sută de mii de lei pentru persoanele juridice.

În legislaţia privind protecţia mediului este stabilit un regim de sancţionare distinct pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.