Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cad primele capete după puciul eșuat din Burkina Faso

burkina faso

Cad primele capete după puciul eșuat din Burkina Faso

Patru ofiţeri au fost arestaţi în Burkina Faso, suspectaţi de implicare într-un ”complot împotriva siguranţei statului”, anunţă Parchetul Militar, după ce Guvernul a anunţat că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, relatează AFP, informează News.ro.

Parchetul Militar, ”în baza unui denunţ demne de încredere, sesizarea unui complot împotriva siguranţei statului aflat în curs şi implicarea unor ofiţeri (...) a deschis imediat o anchetă amănunţită pentru a elucida faptele denunţate”, a anunţat magistratul militar Ahmed Ferdinand Sountoura înbtr-un comunicat pe care AFP scrie că l-a consultat.

Potrivit acestui text, ”patru ofiţeri” au fost arestaţi, iar ”doi sunt fugari”.

PUCI ÎN PUCI

Miercuri seara, Guvernul de tranziţie din Burkina Faso a anunţat că a dejucat ”o tentativă de lovitură de stat”, aproape la un an de la preluarea puterii, printr-un puci de către căpitanul Ibrahim Traoré, la 30 septembrie 2022.

Era vorba, atunci, de a o a doua lovitură de stat în Burkina Faso, o ţară subminată de aproape zece ani de violenţe jihadiste sângeroase pe o mare parte a teritoriului.

Marţi, mii de oameni au ieşit în stradă, la Ouagadougou, la îndemnul căpitanului Traoré, pentru a-l ”apăra”, în urma unor zvonuri pe reţele de socializare cu privire la un puci.

”Având în vedere reapariţia unor veleităţi şi altor acuzaţii de destabilizare”, Parchetul Militar a îndemnat ”toate persoanele susceptibile să furnizeze informaţii care pot contribui la manifestarea adevărului să vină să depună mărturie”.

”Vă asigur de hotărârea mea de a conduce tranziţia cu succes, în pofida adversităţii şi unor diverse manevre în vederea opririi marşului nostru inexorabil către o suveranitate asumată”, scria miercuri pe X Ibrahim Traoré.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.