Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavru decapitat, scos la iveală de ploile din Italia - Se crede ca ar fi al unei românce care a dispărut în 2020

carabinieri

Scene șocante, joi dimineață, în Mareno di Piave, o comună din provincia Treviso, regiunea Veneto, Italia. Joi dimineață, o femeie a găsit în canalul de scurgere din spatele casei sale, folosit pentru irigarea câmpurilor, un cadavru fara cap, în stare avansată de descompunere. Se presupune că trupul ar aparține Anincăi Dota, o bătrână de 83 de ani de origine română care a dispărut în iulie 2020, în Santa Lucia di Piave, nu departe de locul descoperirii macabre, notează Obsrvatornews.ro.

Probabil ploile abundente din noaptea precedentă au scos la iveală cadavrul, scriu jurnaliștii Corriere della Sera. Joi dimineață, în via Distrettuale din Mareno di Piave, în zona Treviso, o femeie s-a dus la canalul de scurgere din spatele casei sale, folosit pentru irigarea culturilor agricole, ca să verifice dacă s-a umplut cu moloz. "Am văzut că era ceva lângă baraj. Apoi mi-am dat seama că este un cadavru", le-a spus femeia carabinierilor.

O posibilă variantă este ca ploile să fi umplut rețeaua de irigații subterane, împingând cadavrul și făcându-l să ajungă în canalul de scuregere din spatele casei unde a fost descoperit. Pompierii voluntari de la detașamentul Asolo s-au deplasat la fața locului împreună cu polițiștii și au recuperat cadavrul. O examinare inițială a relevat faptul că trupul neînsuflețit se afla într-o stare avansată de descompunere, în faza de saponificare, fenomen care apare atunci când un corp rămâne scufundat în apă rece sau curgătoare pentru o perioadă lungă de timp.

Din primele cercetări, cadavrul ar fi rămas în canal cel puțin un an.

Testul ADN va lămuri identitatea

Date fiind condițiile, nu poate fi exclusă nicio ipoteză, de la moartea violentă până la accident. Din acest motiv, procurorul a dispus o autopsie, pentru lămurirea cauzei morții, dar și un test ADN, pentru a încerca să dea un nume rămășițelor umane. Printre primele ipoteze înaintate este cea potrivit căreia cadavrul ar aparține Anincăi Dota, o bătrână de 83 de ani de origine română, care a dispărut în iulie 2020, în Santa Lucia di Piave, nu departe de locul descoperirii macabre.

Femeia a plecat singură de acasă și nu s-a mai întors niciodată. Fiica acesteia a raportat imediat dispariția mamei sale, temându-se că bătrâna îşi pierduse orientarea. În localitate au fost declanșate operațiuni de căutare în care au fost implicați pompieri, protecția civilă și voluntari.

Atenția salvatorilor s-a concentrat în special de-a lungul canalelor de irigare, unde se credea că ar fi căzut. Căutările au continuat multe zile și s-au repetat chiar și după câteva luni de la disperiție. Din păcate, însă, nu a fost găsită nicio urmă a femeii. Acum, testarea ADN va fi cea care va spune dacă trupul neînsuflețit găsit este într-adevăr cel al Anincăi Dota.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.