Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadavrul alpinistei moarte în Bucegi pe 12 ianuarie nu a fost recuperat din cauza vremii rele

alpine-tours.com
alpinism alpinist

Cadavrul alpinistei moarte în Bucegi pe 12 ianuarie nu a fost recuperat din cauza vremii rele, anunță reprezentanții Salvamont. Până în prezent au fost mai multe încercări, dar toate au eșuat. În funcție de prognoza meteorologică, misiunea ar putea fi reluată în partea a doua a săptămânii, informează Mediafax.

Potrivit Salvamont Prahova, prima misiune a început pe 12 ianuarie, la ora 18.00. Echipa de intervenție a întrerupt căutările după miezul nopții din cauza viscolului puternic.

Pe 13 ianuarie, cadavrul a fost văzut de salvamontiști pe un versant al Crestei Picăturii. S-a încercat recuperarea acestuia cu ajutorul unui elicopter, dar misiunea a eșuat tot din cauza vântului puternic.

Ulterior, în zilele de 14,15 și 16 ianuarie, Masivul Bucegi a fost sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic, împiedicând astfel desfășurarea operațiunilor de recuperare terestră sau aeriană. Prognoza meteo arată că și în următoarele trei zile vântul va fi deosebit de puternic.

În data de 20 ianuarie ar putea fi posibilă o operațiune de extragere.

„Suntem în legătură permanentă cu DSU și IGAv, avem pregătită echipa de intervenție, iar când condițiile meteo vor permite vom realiza această operațiune. Suntem obișnuiți cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat, iar din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanșelor, timpii de intervenție, resursele umane și tehnice, condiții meteo,etc) am ajuns la concluzia că intervenția aero este soluția cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operațiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă”, au explicat reprezentanții Salvamont Prahova.

O alpinistă în vârstă de 38 de ani, din Brașov, a murit pe 12 ianuarie în Munții Bucegi. Dispariția a fost anunțată de familie după ce victima nu a mai răspuns la telefon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.