Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căderea cripto aduce probleme fiscale

Bitcoin și alte criptomonede au scăzut puternic pe 7 septembrie, în ciuda veștii bune că El Salvador a câștigat cursul legal bitcoin împreună cu dolari SUA. De fapt, criza flash crypto a distrus valoarea de piață de 400 miliarde de dolari. Bitcoin a scăzut cu aproximativ 10% la mai puțin de 44.000 de dolari, dar a recuperat o parte până la sfârșitul zilei. Au existat câștigători și învinși, iar IRS (fiscul american) este în colțul câștigătorului, deoarece o mulțime de criptomonede au fost tranzacționate.

A fost o scădere mare, dar a fost vorba de flash crash? Investopedia definește un a flash crash ca un eveniment pe piețele electronice de valori mobiliare în care retragerea comenzilor de acțiuni amplifică rapid scăderea prețurilor și apoi se recuperează rapid. Rezultatul pare a fi o vânzare rapidă a valorilor mobiliare care poate avea loc în câteva minute, ducând la scăderi dramatice. Cu toate acestea, Investopedia spune că, de obicei, până la sfârșitul zilei de tranzacționare, deoarece prețurile au revenit, este ca și cum prăbușirea flash nu s-a întâmplat niciodată. Pe piețele de valori mobiliare, au existat o serie de astfel de evenimente, cum ar fi unul cunoscut pe 6 mai 2010. În acea zi, piața a scăzut precipitat, fenomen care a scăzut rapid prețurile și au existat numeroase explicații plutitoare după aceea.

În urma acestor evenimente, SEC a votat 10 iunie 2010 să adopte noi reguli pentru a opri automat tranzacționarea pe orice acțiune din S&P 500 al cărui preț se modifică cu mai mult de 10% în orice perioadă de cinci minute.

Odată cu căderea pieței, ar exista pierderi mari? Nu neaparat. Se pare că mulți investitori au vândut acțiuni la un câștig din cauza ordinelor stop-loss. Un ordin stop-loss îl îndeamnă pe un broker să vândă la cel mai bun preț disponibil dacă stocul atinge un preț specificat. Din cauza scăderii enorme și bruște a prețurilor acțiunilor după-amiaza zilei de 6 mai 2010, au fost declanșate multe ordine stop-loss.

Cum se aplică acest lucru cripto-ului, care a fost deosebit de volatil? Cea mai recentă criză flash cripto - dacă aceasta este o descriere corectă pe piețele criptografice întotdeauna volatile - a implicat o mulțime de vânzări și o mulțime de achiziții. Și totuși, blocările stocurilor de stoc sunt o analogie utilă. În 2010, ca urmare a unei prăbușiri rapide a acțiunilor, IRS a emis Scrisoarea de informare IRS 2010-0188, IRS a răspuns unei cereri din partea investitorilor / brokerilor care cereau:

să li se permită să reinvestească în acțiunile pe care le-au vândut;

acțiunilor de înlocuire ar trebui să li se acorde aceeași bază ca acelea pe care îl dețineau inițial

Investitorii ar trebui să fie scutiți de taxarea câștigurilor.

IRS a spus că nu are autoritatea de a acorda această scutire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.