Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foștii șefi de stat pot primi DOUĂ CASE la final de mandat

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis

RA-APPS a pregătit un cadou fabulos pentru foștii șefi de stat. Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului adoptată recent, foştii preşedinţi beneficiază pe durata vieţii de mai multe drepturi, printre care posibilitatea de a folosi gratuit o locuinţă de protocol, în care să se regăsească şi cabinetul de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar.

Totul însă vine în plus faţă de reşedinţa oficială a foştilor şefi de stat pe care RA-APPS o pune la dispoziţia acestora. Pe de altă parte, tot în OUG se arată că foştii preşedinţi pot folosi gratuit o altă casă, pe o perioadă de maxim 12 luni, dacă la imobilul care le este atribuit cu destinaţia de reşedinţă au loc lucrări de reparaţii semnificative. Locuinţa provizorie trebuie să se încadreze în criterii clare: să nu fie mai mare de 200 mp.

OUG a fost adoptată având în vedere obligaţia Regiei Autonome "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) de a atribui, cu avizul Secretariatului General al Guvernului, din fondul locativ aflat în domeniul public al statului, locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, persoanelor care au deţinut calitatea de şef al statului român. Totodată, OUG a fost aprobată ţinând cont de faptul că RA-APPS trece printr-un proces complex de eficientizare şi restructurare, care a demarat prin crearea cadrului legal pentru vânzarea imobilelor cu destinaţia de locuinţe concomitent cu restrângerea bazei materiale destinate activităţii de reprezentare şi protocol.

Citeşte şi: Fost colonel SPP, director la o companie de stat cu ajutorul Ministerului Energiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.