Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadoul extravagant pe care și l-a făcut Ion Țiriac la final de an. Foto cu achiziția exclusivistă

digi24.ro
ion tiriac

Ion Țiriac, miliardarul român de 84 de ani, a realizat o nouă achiziție la final de 2023. Și-a adăugat la colecția personală un tractor Porsche.

Una dintre ultimele piese ale colecției personale ale miliardarului este un tractor Porsche-Diesel Super S 308, restaurat integral după anul 2000.

Colecția personală a omului de afaceri este plină de piese exclusiviste. Printre ele își face loc și acest vehicul ce nu oferă doar performanțe tehnice de clasă, ci și o notă ieșită din comun.

Porsche-Diesel Super S 308 este versiunea extinsă a mult mai cunoscutului Super N 308, având un motor de 2.625 cc și dezvoltând 38 CP. Acest model, urmașul lui Allgaier A 133 S, a fost înlocuit mai târziu de versiunea modernizată, Porsche-Diesel Super N 309, potrivit gsp.ro.

content-image

După o restaurare completă după 2000, tractorul a fost achiziționat de către Ion Țiriac, care vrea să atragă în colecția personală nu doar piese de lux și de ultimă generație, ci și adevărate declarații de stil.

Producția acestui tractor a început în 1950, inițial în colaborare cu Allgaier Werke GmbH (sub marca Allgaier) și apoi, începând cu 1956, în colaborare cu grupul Mannesmann, care avea o unitate de asamblare în Friedrichshafen.

Dacă tot a achiziționat un tractor premium, Țiriac a luat în calcul să investească într-un oraș, Brașov, care a fost recunoscut ani la rândul pentru construcția de astfel de vehicule.

Consiliul Local Brașov a aprobat azi, la cererea primarului Allen Coliban, Memorandumul de înțelegere între Fundația Ion Țiriac și Municipiul Brașov. Astfel, se va construi un complex sportiv, compus dintr-un patinoar, cu 300 de locuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.