Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadrele medicale din spitalele gălățene care primesc bolnavi de coronavirus vor fi cazate la hotel pe cheltuiala autorităților locale

Facebook
medici coronavirus covid-19

Cadrele medicale din spitalele gălățene care primesc bolnavi de coronavirus vor fi cazate la hotel pe cheltuiala autorităților locale. Asta la solicitarea medicilor și a asistentelor care nu vor să meargă acasă la finalul turei, pentru a nu risca să-și îmbolnăvească familia, anunță MEDIAFAX.

Conducerea Consiliului Județean Galați a anunțat că a decis să plătească pentru cazarea cadrelor medicale la un hotel din oraș.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

În ședința de miercuri a instituției, consilierii vor dezbate un proiect care vizează alocarea sumei de 500.000 de lei în acest sens. Pentru început, vor fi închiriate 40 de camere de hotel pentru cadrele medicale care au solicitat acest lucru.

„Protejarea personalului medical este prioritatea nr. 1 a momentului. Vom aloca fonduri din bugetul Consiliului Judeţean Galaţi către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă pentru a asigura spaţii de cazare personalului medical aflat în linia întâi de luptă cu noul coronavirus. Trebuie să-i sprijinim cu tot ceea ce putem, să le fim alături şi să-i protejăm pe ei şi pe familiile lor. De aceea, pentru mâine (miercuri-n.r.) am convocat o şedintă extraordinară pentru a aloca banii necesari închirierii acestor spaţii de cazare. S-au identificat deja mai multe camere de hotel care pot fi oferite personalului medical, astfel încât să putem asigura cele mai bune condiţii eroilor din aceste zile”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Spații de cazare pentru medici va pune la dispoziție și Primăria Galați. Municipalitatea a anunțat că la început oferă 67 de camere la hoteluri din oraș.

„Putem asigura, la cerere, 67 de camere în trei hoteluri din oraș, pentru cazarea personalului medical din spitalele aflate în subordinea Primăriei. Este vorba despre Spitalul pentru Copii, Spitalul de Psihiatrie și Maternitatea Buna Vestire. Primăria va achita serviciile hoteliere de cazare, iar măsura este luată pentru protejarea specialiștilor și prevenirea răspândirii noului coronavirus”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați.

Citește și: Momente de groază la Spitalul din Suceava: ‘Era probabil mort, într-un sac negru, cu un telefon care suna lângă el’

Și agenții economici din Galați s-au alăturat demersului. Combinatul siderurgic Liberty, cel mai mare angajator din județul Galați, pune la dispoziția cadrelor medicale mai multe spații de cazare pe care le deține în oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.