Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cafenelele cu canabis, ultima apariție în oferta turistică a Thailandei: 'Canabisul și turismul se potrivesc'

canabis

Cafeneaua cu canabis RG420 a fost deschisă zilele trecute în Khao San, o zonă din Bangkok populară printre turiștii, și deja este plină cu clienți, potrivit CNN.

Mai multe puncte de vânzare au apărut în capitala Thailandei, din iunie, de când țara a legalizat utilizarea plantei. Ulterior, țara a renunțat și la controalele COVID care îi vizau pe vizitatorii străini.

Sosirile străinilor s-au redus la 2 milioane în prima jumătate a anului 2022, de la aproape 40 de milioane în 2019.

Proprietarul RG420, Ongard Panyachatiraksa, și alții ca el, consideră că unitățile lor sunt esențiale pentru a revigora o industrie a turismului care a contribuit cu aproximativ 12% la PIB înainte de pandemie. El a spus că sute de persoane au vizitat cafeneaua în fiecare zi și că intenționează să deschidă și altele.

„Canabisul și turismul se potrivesc. Europenii, japonezii, americanii, ei caută Thai sativa", a declarat Ong-ard pentru Reuters, referindu-se la o varietate de canabis, potrivit Mediafax.ro.

În 2018, Thailanda a devenit prima țară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana pentru uz medical. În iunie, întreaga utilizarea a plantei de canabis a fost legalizată. Acest lucru a dus la o explozie a utilizării sale în scop recreativ, lucru pe care oficialii guvernamentali încearcă să îl descurajeze.

„Legea nu acoperă consumul de canabis în scop recreativ... și, prin urmare, promovarea turismului se concentrează pe (aspectele) medicale", a declarat viceguvernatorul autorității naționale pentru turism, Siripakorn Cheawsamoot.

Reacția împotriva modului în care este interpretată noua politică a provocat o oarecare confuzie, autoritățile recurgând la emiterea unor reglementări fragmentate, cum ar fi interzicerea fumatului de canabis în public și a vânzării acestuia către persoanele sub 20 de ani.

O comisie parlamentară dezbate în prezent un proiect de lege pentru reglementarea consumului de canabis, care ar putea fi finalizat în septembrie și care, probabil, va avea impact asupra cafenelelor cu canabis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.