Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câini de terapie liniştesc pasagerii stresaţi pe Aeroportul din Istanbul

Aeroportul Iasi
Aeroportul Iasi

Stresat înaintea unui zbor important? Câini de terapie sunt acum la dispoziţia călătorilor pe Aeroportul din Istanbul (IST) pentru a-i ajuta să se relaxeze, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Aeroportul a derulat acest program în ultima lună pentru a ajuta la reducerea stresului şi a anxietăţii în rândul pasagerilor care trec prin terminalele sale.

Îngenunchind pentru a-l mângâia pe Kuki, unul dintre aceşti câini de terapie, călătoarea Anastasia Podmazova a lăudat serviciul.

"Mă relaxează. Iubesc animalele. Este foarte bun", a spus ea.

Ca urmare a feedback-ului pozitiv din partea pasagerilor, operatorul aeroportului IGA doreşte să extindă proiectul, crescând numărul câinilor aflaţi la dispoziţia călătorilor de la 5 la 10, a declarat Abdulkadir Demirtas, customer experience manager.

"Călătoriile pot fi stresante ... Potrivit cercetărilor, interacţiunea dintre animale şi oameni reduce nivelul de stres şi anxietatea", a precizat Demirtas.

Murat Cengiz Koca, expert în comportament canin şi dresor de câini, care însoţeşte patrupedele prin aeroport, a declarat că animalele au fost antrenate să nu reacţioneze la sunete sau la oameni.

"Câinii pe care i-am ales aici au trecut printr-un antrenament de un an de zile. Ei se află astăzi aici pentru că antrenamentul a avut succes", a declarat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.