Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câinii de serviciu Zara şi Dona, două dintre cele mai îndrăgite 'jandarmeriţe' din Bistriţa-Năsăud , s-au pensionat

animalzoo.ro
caine politie

Două dintre cele mai îndrăgite "jandarmeriţe" din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bistriţa-Năsăud, câinii de patrulare-intervenţie Zara şi Dona, s-au pensionat, marţi, în cadrul unei ceremonii informale, dar pline de emoţii, organizate în premieră la sediul instituţiei.

Cu această ocazie, Zara şi Dona au primit din partea comandantului IJJ Bistriţa-Năsăud, Florin Furnea, medalii cu panglică tricoloră, inscripţionate cu numele lor, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru modul în care şi-au desfăşurat activitatea, potrivit Agerpres.ro.

Florin Furnea a dorit să le mulţumească şi conductorilor câinilor de serviciu, plutonierii majori Paul Gabor şi Alin Peterlin, pentru modul în care au avut grijă de cele două "jandarmeriţe", dar mai ales pentru faptul că au decis să nu se despartă definitiv de ele, ci să le ia acasă.

Citește și:  ZIUA Z la PSD. Se va decide cu toate cărțile pe masă - ANTICIPATE sau Guvernul Cîțu. Care sunt riscurile și cum afectează deciziile procurorilor deciziile

"Aş vrea să le mulţumesc celor doi conductori câini serviciu pentru modul în care şi-au îndeplinit activităţile şi misiunile, pentru modul în care au avut grijă de aceşti câini de serviciu, i-au pregătit, i-au îngrijit şi le-au oferit dragostea necesară - pentru că, inevitabil, are loc o relaţie deosebită între conductor şi animalul de serviciu de-a lungul anilor. De asemenea, aş vrea să le mulţumesc foarte mult pentru că au decis să păstreze câinii şi după scoaterea lor din funcţiune", a spus comandantul IJJ.

Conductorul Zarei, Paul Gabor, a afirmat că misiunile nu vor mai fi la fel fără partenera sa.

"Mi-am petrecut şapte ani cu căţeluşa. Nu mă despart total de ea, dar nu o să fie totuna în misiuni fără ea. Zi de zi, am fost tot cu ea, în orice misiune am fost cu Zara. Ne-am ataşat, m-a protejat. (...) Acum, o să îşi petreacă mai liniştit zilele, deşi îi place să meargă în misiuni, să patruleze. Acum o să meargă acasă la ea, adică la mine şi o să aibă o bătrâneţe liniştită", a declarat Gabor, vizibil emoţionat.

Citește și: Guvernul INTERZICE românilor să-și mai crească porcii în propria gospodărie/ UPDATE

Zara este un ciobănesc german în vârstă de opt ani şi şase luni şi a fost retrasă din activitate pentru împlinirea limitei de vârstă, în timp ce Dona, cu doi ani mai tânără, s-a pensionat mai repede din motive medicale.

În cadrul Jandarmeriei bistriţene, au mai rămas în activitate Saşa - tot un câine de patrulare-intervenţie - şi Linda - câine de căutare-salvare în mediul natural, cele două urmând să împlinească anul acesta, fiecare, şapte ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.