Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cal salvat de pompieri din Galați după ce a căzut într-un bazin de decantare a gudronului

Pompierii gălăţeni au intervenit, sâmbătă, pentru salvarea unui cal căzut într-un bazin de decantare a gudronului din zona Lacului Mălina, la marginea municipiului Galaţi, a declarat reprezentantul ISU Galaţi, Nelu Melciu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, Dispeceratul Integrat ISU-SAJ a fost sesizat despre un cal blocat într-un canal colector în strada Garofiţei, în zona lacului Mălina din Galaţi. La locul evenimentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Galaţi, care a acţionat pentru degajarea animalului.

Citește și: Atenție! Mădălin Voicu caracaterizează în termeni duri USR

"S-a intervenit pentru salvarea unui căluţ căzut într-un bazin de decantare a gudronului. L-am scos împreună cu colegii, o să supravieţuiască. A fost o intervenţie dificilă pentru că gudronul este o smoală foarte densă şi s-a intervenit greu, cu ajutorul unei punţi de lemn'', a precizat Nelu Melciu.

În urma intervenţiei, s-a constatat că animalul era acoperit de gudron şi a fost solicitat ajutorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Galaţi şi a Asociaţiei "Help Labus", pentru a analiza posibilitatea spălării calului imediat după extragerea acestuia.

"În momentul de faţă, calul este tratat de către DSV Galaţi, care va lua măsurile ulterioare, inclusiv de ţinere sub observaţie a animalului", a spus Melciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.