Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule devastatoare: Marea Britanie pierde sume colosale din Brexit

brexit

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord va cauza pierderi de cel puțin 16 miliarde de dolari în exporturile acestei țări, spune o agenție ONU citată de Reuters, scrie Mediafax. Agenția ONU notează că aceste costuri vor fi mult mai mari dacă se iau în calcul și efectele indirecte ale unui Brexit fără un acord.

Citește și: OFICIAL - Supraimpozitarea pensiilor speciale: 50% + 900 de lei, pragul superior. Proiectul Guvernului a ajuns în Parlament. EXEMPLU DE CALCUL .

„Cercetarea UNCTAD arată că un Brexit fără Acord va duce la pierderi de cel puțin 16 miliarde de dolari în cazul exporturilor Marii Britanii, ceea ce reprezintă o pierdere de aproximativ 7% din totalul exporturilor britanice către Uniunea Europeană”, arată organizația.

„Aceste pierderi ar fi mult mai mari din cauza controalelor la frontieră și a întreruperilor care se vor înregistra în rețelele de producție existente”, adaugă UNCTAD.

Potrivit aceleiași surse, exporturile de autoturisme ar urma să scadă cu aproximativ 5 miliarde de dolari, în timp ce exporturile de produse de origine animală ar urma să scadă cu 2 miliarde.

UNCTAD mai informează că 20% din exporturile Marii Britanii către statele din afara Uniunii Europene riscă să fie taxate suplimentar în state precum Turcia, Africa de Sud, Canada sau Mexic, întrucât aceste țări au acorduri preferențiale cu Uniunea Europeană și încă nu au decis să extindă prevederile acestor acorduri și în privința bunurilor britanice după un eventual Brexit fără Acord.

De asemenea, Marea Britanie riscă pierderi suplimentare în cazul în care nu va reuși să semneze acorduri cu statele Mercosur (Argentina, Brazilia, Paraguay și Uruguay), care au semnat recent un Acord comercial cu Uniunea Europeană.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.