Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calcule politice pentru alegerile locale! Nicușor Dan: 'Pentru PNL, dar și pentru USR-PLUS este la îndemnă un independent'; Gorghiu: 'Să câștigăm Capitala!'

evz.ro
gorghiu suparata

Senatoarea PNL Alina Gorghiu nu a respins scenariu unui candidat comun cu USR, după cum propunea anterior Dan Barna. Liberala a punctat că este imperios necesar ca liberalii să câștige Primăria Bucureștiului, „piesa de rezistență a alegerilor locale”.

„E una din ipotezele de lucru (n.r. - candidatul comun cu USR). Fiecare partid politic încearcă să-și optimizeze scorul prin diverse strategii. O alianță pe dreapta la Primăria Capitalei eu o văd destul de fezabilă, dar nu s-a luat niciun angajament. Pot face doar discuții pe care să le analizăm în perspectivă. Că va fi cazul să facem foarte curând aceste discuții, acesta este un lucru cert. Vor trece alegerile prezidențiale și va trebui să ne apucăm să facem selecția de candidați pentru alegerile locale, pentru că numai mâine nu-i poimâine.

Citește și: Liberalii se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă, după ce a refuzat să răspundă la o întrebare în limba engleză

Știți cum e? Localele nu-s pe vrute, localele sunt pe câștigate. Orice primărie, mai ales Primăria Bucureștiului, care e piesa de rezistență a alegerilor locale și va da trendul pentru parlamentare, e imperios necesar s-o câștigăm. Va fi acel candidat care va câștiga Primăria Generală. Nu te joci cu PSD. Ca să-i disloci de la București, unde ai Primăria Generală, unde ai sectoarele, va trebui să găsești fix acea formulă să-ți aducă jumătate plus unu din voturi””, a afirmat Alina Gorghiu, la B1.TV.

De cealaltă parte, Nicușor Dan, candidatul independent susținut de USR la alegerile pentru Primăria Capitalei, a subliniat că atât PNL, cât și USR-PLUS ar putea miza pe o persoană care să nu facă parte din niciun partid în cursa electorală din primăvară.

„Eu cred că și pentru PNL, și pentru USR, și pentru PLUS, a susține un independent, în condițiile în care evident ei sunt într-o competiție pentru alegerile parlamentare, e o soluție la îndemână”, a declarat Nicușor Dan, la B1.Tv.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.