Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Căldură extremă în mai multe zone şi incendiu mare de vegetaţie în California

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Un val de "căldură extremă" afectează zeci de milioane de americani în acest weekend, fiind aşteptate multe recorduri de temperatură în centru şi nord-est, iar un incendiu de vegetaţie se răspândeşte alarmant în California, anunță news.ro.

"Oak Fire” a izbucnit vineri în Mariposa, în apropiere de Parcul Naţional Yosemite şi de sequoia gigantice, şi s-a răspândit la deja peste 3.800 de hectare, distrugând zece proprietăţi, potrivit unui buletin de sâmbătă al Departamentului de Protecţie împotriva Incendiilor.

Mai multe drumuri au fost afectate şi s-a dispus evacuarea mai multor zone, în timp ce incendiul, de "activitate extremă” şi pentru care s-au mobilizat peste 500 de pompieri, nu a fost deloc sub control sâmbătă, potrivit aceleiaşi surse.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate, potrivit unui purtător de cuvânt al acestei organizaţii, adăugând că angajaţii din diferite departamente s-au adunat din toată California pentru a da o mână de ajutor.

Oficialii citaţi de ziarul Los Angeles Times au estimat că va dura probabil o săptămână pentru a lichida incendiul.

Căldura înăbuşitoare a fost resimţită şi în capitala Washington, unde temperatura a ajuns la bara simbolică de 100 de grade Fahrenheit (38 de grade Celsius). Şi la New York au fost temperaturi apropiate de 35 de grade.

Temperatura ar putea ajunge şi la 43 de grade în părţi din Utah (vest), Arizona (sud) şi nord-est, potrivit Serviciului de Meteorologie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.