Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calendarul activităților din Luna pentru viață: 'Uniți pentru viață', tema de anul acesta

www.stiripesurse.ro
marsul pentru viata

Asociațiile România pentru viață și Studenți pentru viață din București au publicat calendarul activităților din Luna pentru viață 2021. Anul acesta, Luna pentru viață și Marșul pentru viață au tema „Uniți pentru viață”. Majoritatea activităților au loc online, pentru a respecta regulile sanitare din pandemie.

Luna pentru viață cuprinde activități pro-viață organizate la nivel local: ateliere de informare și educare, întâlniri culturale, evenimente artistice, proiecții de film, acțiuni de implicare socială, potrivit basilica.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Punctul culminant al Lunii pentru viață este Marșul pentru viață, eveniment de conștientizare a societății cu privire la situația foarte dificilă a crizei de sarcină, care poate duce la drama avortului în lipsa sprijinului.

Din calendarul activităților de la București, organizate de asociațiile viață și Studenți pentru viață fac parte:

Campania caritabilă „Sprijin pentru viață” (1-31 martie), prin care se colectează scutece și lapte praf pentru femeile în criză de sarcină și mamele sprijinite de cele două centre ale Asociației pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei.

Webinar cu coachul Lavinia Stan: „Copilul – dar al lui Dumnezeu pentru părinți”, transmis live miercuri, 3 martie, de la ora 20:00, pe paginile de Facebook România pentru viață și Trinitas TV.

Trainingul online „Lucrez cu publicul. Cum pot sprijini femeile în criză de sarcină?”, susținut de Alexandra Nadane joi, 4 martie, ora 19:00.

Atelier online de bannere pro-viață pentru adolescenți, vineri, 5 martie, ora 19:00.

Trainingul online pentru adolescenți „Alege binele tău”, susținut de Ioana Picoș sâmbătă, 6 martie, de la ora 17:00.

Conferința online „Sunt medic rezident. Ce pot face pentru viață?”, susținută de medicul ginecolog Ionel Cioată, duminică, 7 martie, ora 18:00.

Lansarea unui program de mentorat pentru 10 mame tinere, organizat luni, 8 martie, ora 11:00, de Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei și transmis live pe paginile de Facebook Centrul de consiliere și sprijin „Sfânta Alexandra Împărăteasa” și Centrul de consiliere și informare „Sfânta Împărăteasă Elena”.

Lansarea broșurii de mărturii despre criza de sarcină, marți, 9 martie, ora 18:00, transmisă live pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

Proiecția filmului pro-viață „Alegerea lui Alison”, marți, 9 martie, ora 19:00.

Congresul Tinerilor Pro-viață, miercuri, 10 martie, orele 17:00-19:30, care îl are ca invitat pe Calum Miller, medic pro-viață, absolvent al Universității Oxford din Marea Britanie.

Caravana „Sprijin pentru femei însărcinate și mame” în Satul Micșuneștii Mari, comuna Nuci, jud. Ilfov, sâmbătă, 13 martie, orele 10:00-16:00.

Conferința Națională online „Criza de sarcină în pandemie. Provocări și soluții”, organizată în colaborare cu Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei

marți, 23 martie, orele 10:00-16:00.

Lansarea online a cărții „Împreună la Marș”, de Emily Hawkins și Emily Prest, cu ilustrații de Veronica Iani, sâmbătă, 27 martie, ora 11.00.

Marșul pentru viață 2021 online „Uniți pentru viață” și concertul „Live for life”, sâmbătă, 27 martie, ora 12:00. Transmisiune LIVE pe paginile de Facebook: Marșul pentru viață România și Republica Moldova, Marșul pentru viață București, România pentru viață, Studenți pentru viață.

Lista integrală a activităților din Luna pentru viață 2021 „Uniți pentru viață” poate fi consultată aici.

Marșuri și activități sociale pro-viață și de sprijin al femeilor în criză de sarcină au loc în majoritatea țărilor în care avortul este legalizat, promovând o alternativă mai bună la soluția facilă și traumatizantă a avortului. Primul Marș pentru viață a avut loc la Washington, DC în 1973.

Marșul pentru viață este apolitic și neconfesional și nu militează pentru interzicerea avortului, menționează organizatorii români. „Considerăm că femeile care au făcut avort au nevoie de dragoste și de sprijin specializat pentru a depăși trauma și nu susținem nici o formă de ostracizare a femeilor”, se arată în comunicatul Marșului pentru viață 2021 „Uniți pentru viață”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.