Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calendarul pe 2023 cu cele mai tari șoferițe de TIR (Galerie foto)

Omul Șoselelor/ facebook
calendar sexy tir

A fost editat un calendar cu cele mai sexy şoferiţe românce de TIR din Europa, el fiind realizat de Ilie Matei, cunoscut ca „Omul şoselelor“, un veritabil blogger urmărit de zeci de mii de colegi care transportă marfă prin diverse ţări europene.

Calendarul este materializarea unui inedit concurs la care au participat camionagiii, ei trebuind să voteze, la finalul anului trecut, cele mai frumoase şoferiţe care conduc mastodonți de zeci de tone.

„Am editat calendarul, dar cereri sunt multe. O să mai comandăm altele, pentru că sunt mulţi doritori“, a declarat, pentru „Adevărul“, Ilie Matei.

Întrecerea a ajuns la patra ediţie, iar câştigătoare a fost Ana Maria Papuc, o tânără de 24 de ani, din Hangu, judeţul Neamţ, care este pe coperta calendarului 2023. Pe locul doi în topul preferinţelor camionagiilor s-a situat Mădălina Hriţcu, de 28 ani, din Botoşani, urmată de Georgiana Ştefan, 24 ani, din Tulcea.

„Am doi ani de când practic meseria. La început, m-am aşteptat la ce este mai greu, dar cu toate acestea m-am acomodat repede. În tot acest timp am învăţat că merită să faci sacrificii pentru visul tău, poţi fi fericit oriunde atâta timp cât iubeşti ceea ce faci şi te simţi împlinit, iar când ai persoana iubită alături greul devine mai uşor“, dezvăluie Ana Maria Papuc.

Şoferiţa de TIR este absolventă a Liceului „Carol I“ din Bicaz, iar după ce l-a cunoscut pe Alex au plecat în Anglia, au urmat o şcoală auto, ambii conducând autocamioane. Ana nu-şi imagina că va vedea atâtea locuri frumoase, ţări, oraşe, tradiţii şi culturi și spune că nu regretă nicio clipă că a ales această meserie.

„Această meserie grea poate fi făcută cu feminitate, cu graţie şi eleganţă“

Cât despre Mădălina Hriţcu, „povestea“ ei sună aşa: „Imediat după terminarea liceului şi cu bacalaureatul la purtător, am păşit ţanţoş spre viitor, făcând următoarea mişcare: încrierea la o şcoală postliceală de asistent medical. Dar a venit şi ziua când am luat calea străinătăţii şi renunţarea la tot ce îmi propusesem până atunci“.

A lucrat vreme de trei, iar la un moment dat soţul, şofer de TIR, i-a propus să se înscrie la o şcoală pentru obţinerea categoriilor necesare meseriei de conducător auto profesionist. Şoferiţa spune că a fost încântată de idee, deoarece putea fi alături de soţ, iar de cinci ani conduce, fiind angajată la o firmă din Italia.

În calendarul celor mai sexy şoferiţe, care a fost realizat de Ilie Matei din fonduri proprii şi ale unor prieteni, mai apar şi alte românce care practică o meserie dedicată, în aparenţă, doar bărbaţilor. Este vorba despre Andreea Huian, tot din Botoşani, care lucrează la o societate din Suedia sau Ioana Cristina, din Arad.

Iată şi ce a declarat „Omul şoselelor“ despre ediţia din acest an a calendarului: „Aceste fete frumoase aduc o pată de culoare şi dau încredere altor femei că această meserie grea poate fi făcută cu feminitate, cu graţie şi eleganţă. Sunteţi superbe şi mă mândresc că împărţiţi şoselele cu noi, făcând un job ce dă bătai de cap şi bărbaţilor!“.

În 2020, o altă şoferiţă din Neamţ, Diana Stoian Catrinoi, din Bicaz Chei, câştiga ineditul concurs organizat de Ilie Matei. Fusese asistentă medicală, a plecat în Spania, s-a căsătorit, iar soţul i-a insuflat pasiunea pentru volan. Are deja peste un milion de kilometri prin Europa şi a creat o pagină pe Facebook, «Trucker Girls Diana», pentru a ajuta şi încuraja şoferiţele profesioniste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.