Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

California, devastată de incendii, este ameninţată şi de inundaţii

Captura AFP
Incendiu California

Pompierii care se luptă cu un incendiu major la periferia Los Angelesului se pregăteau vineri să înfrunte un nou pericol, sub formă de inundaţii şi alunecări de noroi care ar putea fi declanşate de o furtună tropicală care se deplasează dinspre Mexic, notează AFP preluat de agerpres.

Retrogradată de la categoria uraganul în momentul în care a lovit Mexicul joi, furtuna Kay s-a îndreptat apoi spre nord. Este posibil să genereze vânturi puternice care să aţâţe incendiul numit Fairview, au avertizat autorităţile.

Aproximativ 9.700 de hectare au fost deja devastate de incendiul izbucnit luni, în mijlocul unui val de caniculă şi care continuă să se extindă sub efectul "vânturilor extreme" coborâte din munţii din apropiere, au explicat autorităţile.

"În toată cariera mea, nu am văzut niciodată un asemenea incendiu în comitatul Riverside", a comentat John Crater, şef de divizie al serviciilor californiene de luptă împotriva incendiilor forestiere. "Este un incendiu foarte dur", a adăugat el.

Două persoane au murit deja, prinse în flăcări în timp ce încercau să fugă de incendiu.

Zona de evacuat a fost din nou extinsă, iar acum priveşte peste 20.000 de persoane. Autorităţile au mers din uşă în uşă cerând locuitorilor cei mai reticenţi să părăsească locurile pentru a se adăposti.

Deşi uraganul Kay a fost retrogradat la furtună tropicală, este de aşteptat să aducă ploi abundente în California şi Arizona, precum şi valuri puternice pe litoralul Pacificului.

Potrivit serviciilor meteorologice americane, ar putea să cadă peste 18 centimetri de precipitaţii, crescând riscul de inundaţii şi alunecări de noroi în zonele în care pământul ars nu va putea absorbi scurgerile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.