Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Bota: În guvernarea PNL, avem cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene de la momentul integrării în UE

PNL Maramures
Călin Bota

România are șansa istorică a unei dezvoltări rapide. 80 de miliarde euro, bani europeni, sunt la dispoziția României pentru investiții și modernizare. O fereastră scurtă de oportunitate, ce poate fi exploatată la maximum doar de un guvern PNL, cu experiența dovedită a succeselor ce au transformat deja orașe și județe românești cu fonduri europene, susține Călin Bota, candidat al PNL Maramureș pentru Camera Deputaților.

Accesarea într-un termen scurt a sumei destinate României, presupune trei lucruri: stabilitate politică și eliminarea blocajelor PSD, o administrație liberală cu majoritate solidă în Parlament și parteneriat al Guvernului cu Președintele Iohannis, care a negociat la Bruxelles cele 80 miliarde euro pentru dezvoltarea și modernizarea României.

Cele trei guverne PSD care s-au succedat între ianuarie 2017 și octombrie 2019 erau pe punctul de a compromite finanțarea europeană a unor mari obiective de infrastructură precum autostrada Sibiu – Pitești, autostrada Iași – Târgu Mureș ori spitalele regionale.

Lucrurile s-au schimbat în bine pe ultima sută de metri, abia la sfârșitul anului trecut. Guvernul liberal, instalat în noiembrie, a salvat de la dezangajare 600 milioane euro, fonduri europene pe care România risca să le piardă, în 2019, pe mâna PSD.

Călin Bota , secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene și candidat PNL la alegerile parlamentare: „Doar în primele nouă luni din 2020 am reuşit să atragem 2,2 miliarde de euro şi avem proiecte semnate pentru încă 3,2 miliarde de euro. Prin comparație, guvernarea PSD a atras anul trecut doar 1 miliard de euro. Astăzi, în guvernarea PNL, avem cea mai mare rată de absorţie a fondurilor europene de la momentul integrării în Uniunea Europeană.”

Din 2021, când epidemia va fi stăpânită, statele UE se vor dezvolta rapid prin Planul UE de redresare și reziliență. Cu PSD, s-ar mări decalajul dintre România și celelalte state și va fi imposibil de recuperat în viitor.

Pentru a putea folosi eficient suma de 80 de miliarde de euro, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, spune că trebuie crescută de două sau chiar de trei ori capacitatea de absorbție și implementare.

Din 6 decembrie, România are perspectiva a patru ani de stabilitate și dezvoltare prin modelul liberal al investițiilor cu fonduri europene, un model de success, care se poate vedea deja la nivelul multor administrații locale.

,,Și în Maramureș vom reuși să dezvoltăm multe proiecte din banii europeni. Știm cum să facem proiecte, știm cum să aducem banii europeni în județ, avem priceperea și determinarea de a dezvolta Maramureșul și de a construi o viață mai bună pentru oameni aici, acasă.”, a mai precizat candidatul PNL la Camera Deputaților, Călin Bota.

PNL Maramures, Cod AEP- 11200025

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.