Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Georgescu, portret în presa din Israel: un antisemit care laudă acțiunile mișcării fasciste din România

Radu Pop
Facebook
Călin Georgescu

Subiectul declarațiilor controversate despre Corneliu Zelea Codreanu și despre Ion Antonescu făcute de Călin Georgescu a fost preluat de presa din Israel. Într-un amplu articol din publicația Jewish Telegraphic Agency, Călin Georgescu a fost numit antisemit, fiind primul politician român din ultimii ani care laudă public acțiunile legionarilor.

Călin Georgescu a spus despre Corneliu Zelea Codreanu, liderul mișcării legionare din România, că „a luptat pentru moralitatea ființei umane” și că este unul dintre „eroii” neamului românesc. De asemenea, Georgescu a afirmat și că Ion Antonescu este un „martir”.

Declarațiile recente ale lui Călin Georgescu au stârnit un val de revoltă în societatea românească și în comunitatea evreilor din România, fiind condamnate de oameni politici, reprezentanți ai societății civile, mass-media și instituții ale statului. Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, a declarat că afirmațiile lui Călin Georgescu sunt o încercarea de a transforma „lideri fasciști” în eroi.

Călin Georgescu este singurul politician din ultimii ani care l-a apărat public și deschis pe liderul legionarilor, Corneliu Zelea Codreanu, și care vorbește despre arhitecții mișcării antisemite din România ca fiind „eroi” și „martiri”. Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu sunt două figuri reprezentative pentru antisemitismul românesc, sub conducerea lui Antonescu fiind uciși 280.000 de evrei din România.

Liderul AUR, George Simion, a declarat, pentru aceeași publicație din Israel, că afirmațiile lui Călin Georgescu nu reprezintă în niciun fel partidul AUR sau poziția acestuia referitoare la Holocaust.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.