Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu a discutat cu prim-ministrul Muntenegrului despre aderarea la Uniunea Europeană

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a primit, miercuri, pe prim-ministrul Muntenegrului, Duško Marković, aflat într-o vizită oficială în România. Cei doi oficiali au discutat despre colaborarea din cadrul NATO și perspectivele aderării Muntenegrului la Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

„Președintele Senatului a reiterat sprijinul pe care România este pregătită să-l acorde Muntenegrului în parcursul său european, inclusiv prin aprofundarea cooperării parlamentare, în special la nivelul comisiilor de politică externă și de afaceri europene. În agenda bilaterală de diplomație parlamentară, a fost evocată și întrevederea cu dl Ivan Brajović, președintele Parlamentului Muntenegru, cu ocazia vizitei acestuia în România în decembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă.

În cadrul discuțiilor avute, „Călin Popescu-Tăriceanu a arătat că România, în calitate de stat direct interesat de stabilitatea în Balcani, urmărește pe durata exercitării președinției Consiliului UE avansarea procesului de extindere în parametrii agreați, în acord cu meritele proprii”.

Citește și: Carlos Moedas: Am ajuns la un acord în ceea ce privește conținutul următorului Horizon, dar nu și în ceea ce privește cifrele

De asemenea, un alt subiect de discuție dintre cei doi l-a constituit colaborarea din cadrul NATO.

„În privința colaborării în cadrul NATO, președintele Senatului a subliniat că Balcanii de Vest rămân o regiune de relevanță strategică pentru Alianță, România fiind un promotor al unei abordări pro-active și un suporter al „politicii ușilor deschise”, apreciind rolul pozitiv și constructiv jucat de Muntenegru în promovarea cooperării regionale și a relațiilor de bună vecinătate”, potrivit sursei citate.

Prim-ministrul Muntenegrului, Duško Marković, se află într-o vizită oficială în România. El a avut întrevederi și cu premierul Viorica Dăncilă, dar și președintele Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.