Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu a identificat GAFELE pe care Klaus Iohannis le-a făcut în refuzarea numirii unei noi șefe la DNA: 'Nu ştiu, mai transparent decât atât?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Adina Florea CSM

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că ministrul Justiției, Tudorel Toader, va trebui să decidă dacă procedura de numire a procurorului-șef al DNA va fi reluată, după refuzul șefului statului Klaus Iohannis de a o numi în funcție pe Adina Florea.

„Nu am vorbit cu ministrul Justiţiei pe acest subiect. El este cel chemat să gestioneze procedura de selecţie-interviu. Data trecută am văzut patru sau cinci candidaţi. Interviurile apoi s-au soldat cu note puse. Am şi văzut parcă pe unii dintre candidaţi pe la televizor povestind ce vor să facă în calitate de şefi. Nu ştiu, mai transparent decât atât? Nu ştiu care e recomandarea din MCV referitoare la transparentizare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă a vorbit cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre posibila reluare a procedurii de numire a procurorului-șef al DNA.

Citește și: Iohannis, noi respingeri! De data asta au fost propunerile lui Tudorel Toader

Acesta a afirmat, referitor la comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale în care este arătată motivarea refuzului de numire în funcția de procur-șef al DNA a Adinei Florea, că cine a scris comunicatul „nu a fost foarte inspirat”, acesta cuprinzând și greșeli de exprimare.

„A motivat preşedintele cumva? (...) Atunci, ce să comentez! Am vazut o exprimare într-un comunicat de la Cotroceni. Mi-aduc aminte - 'că nu îndeplineşte condiţiile de legalitate prevăzute de lege'. Nu este formularea mea, este formularea din comunicat. Era bine dacă se punea punct. 'Nu îndeplineşte condiţiile de legalitate'. Evident, alea nu pot fi prevăzute decât de lege. Cine a scris comunicatul nu a fost foarte inspirat, dar în fine, probabil că explică care sunt condiţiile care nu au fost îndeplinite. Nu ştiu, o să vedem”, a conchis Tăriceanu.

Citește și: Veste importantă! Un nou spital s-ar putea construi în acest oraș. Cine ar dori să îl construiască

Președintele Klaus Iohannis a respins propunerile ministrului Justiției pentru DNA, Parchetul General și DIICOT, printre acestea numărându-se și cea a Adinei Florea, nominalizată de Tudorel Toader în funcția de procuror-șef DNA.

În luna octombrie, ministrul justiției, Tudorel Toader, a transmis președintelui Klaus Iohannis următoarele propuneri de numire a unor procurori în funcții de conducere:

Citește și: Un greu PSD lansează atomica după declarațiile lui Laufer la adresa lui Iohannis

- Adina Florea, pentru funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție;

- Florena-Esther Sterschi, pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

- Elena Giorgiana Hosu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

Citește și: Probleme pentru acest fost campion mondial! De ce nu-i merge afacerea

- Iuliana Nedelcu, pentru funcția de procuror-șef adjunct al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție;

- Antonia-Eleonora Constantin, pentru funcția de procuror-șef al Secției Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Creștere uriașă pentru aceste bănci. Cât au crescut în primele nouă luni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.