Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu o CRITICĂ pe Kovesi: 'E bună de procuror de Vladimir Putin. Nu o văd nimica în cazul în care nu reușește la Bruxelles'

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu o vede nimic pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovsi, în cazul în care nu o să ajungă în funcția de procuror-șef european.

Citește și: Liviu Dragnea face anunţul, chiar în timpul protestelor pentru justiţie: Ce se va întâmpla cu OUG 7

„Nu o văd nimica. Doamna Kovesi e bună de procuror de Vladimir Putin. Nu știu și nici nu mă interesează. Să facă ce vrea. Dacă acesta e orizontul PE și atâta văd ei”, a spus Călin Popescu Tăriceanu în direct la România TV.

„Sunt unii care o susțin pe doamna Kovesi pentru că ei cred că aceste lucruri le servesc din punct de vedere politic. Comisiile pe care le-ați văzut care este aprecierea? Eu vreau să subliniez ceva. Doamna Kovesi nu a fost supusă unui interviu care să evalueze calitățile profesionale. Acolo în comisiile CONT și LIBE s-a dat un vot politic. E foarte interesant că noi primim sfaturi să nu amestecăm politicul în justiției. Acolo PE s-a decis să îi dea vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine arată cât poate să fie votul de politic. Nu i-a pus nimeni întrebări legate de drept european, legate de funcționarea instituțiilor. Acolo nu o să poate să facă tumbe ca pe aici, că aceia sunt oameni cu experiență”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică la România Tv.

În urma unui vot secret, miercuri, Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kövesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Conferința Președinților, formată din președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și liderii de grupuri politice, va decide în 7 martie etapele următoare.

Citește și: Proteste în Sibiu, Cluj, Iaşi, Galaţi: Sute de oameni au ieşit în stradă. Un violonist a interpretat Imnului României în fața a 500 de protestatari (VIDEO)

Din cauza faptului că prima opțiune pentru șefia Parchetului European a Comisiilor PE a fost Laura Codruța Kovesi, iar în Consiliul UE candidatul francez a obținut cele mai multe voturi, Parlamentul European va începe negocierile cu Consiliul pentru a ajunge la un consens în legătură cu viitorul procuror-șef european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.