Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste în Sibiu, Cluj, Iaşi, Galaţi: Sute de oameni au ieşit în stradă. Un violonist a interpretat Imnului României în fața a 500 de protestatari (VIDEO)

protest la cluj

Peste 500 de persoane protestează, duminică seara, la Cluj-Napoca, scandând mesaje împotriva PSD și împotriva lui Liviu Dragnea, precum și de solidaritate cu magistrații. Un violonist a interpretat Imnului României în fața oamenilor, iar mulți dintre protestatari l-au acompaniat cu vocea, transmite Mediafax.

Vezi și: Transplantul de materii fecale, subiect de dispută între industria farmaceutică și doctori (New York Times)

Protestatarii s-au adunat, duminică seara, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca și au scandat „Jos Dragnea jos, ești un ticălos”, „La pușcărie, Dragnea la pușcărie”, „Jos mafioții”, „Magistrați nu cedați”, „Kovesi nu uita, Clujul e de partea ta”, „Justiție, nu corupție!”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „Anticipate”, „Uniți salvăm toată România”, „Hoții”, „În democrație, hoții stau la pușcărie” sau „Abrogați și plecați”.

CITEŞTE ŞI: Semnele prin care LIMBA îți spune că suferi de o boală. Ce înseamnă ‘limba păroasă’

Ei au pancarte cu mesaje precum „Justiția pedepsește corupția, nu invers”. Un violonist a interpretat la vioară Imnul României, cântat cu vocea de cei prezenți.

Una dintre persoanele prezente a declarat că protestele continuă până la abrogarea OUG nr. 7/2019 și că mesajul pentru magitrați este să nu cedeze în fața Guvernului.

„Suntem alături de magistrați, le apreciem munca și vom lupta împreună până la capăt pentru aceleași valori. Independența magistraților este garanția cetățenilor că, dacă în orice moment drepturile ne-ar fi încălcate, legea ne va apăra și apelând la justiție, ne vom găsi dreptatea iar cei vinovați vor fi pedepsiți. Nu negociem independența justiției cu nimeni, mai ales cu infractori și inculpați”, a spus aceasta.

Protestatarii au pornit și într-un marș până la Prefectura Cluj.

CITEȘTE ȘI: Minunea naturii: Preparatul din struguri care previne cancerul şi încetineşte îmbătrânirea

Şi sibienii s-au adunat, duminică seara, în Piața Mare din Sibiu, pentru a protesta față de modificările aduse legilor justiției.

Oamenii au mers cu pancarte, vuvuzele și steaguri ale României și Uniunii Europene, scandând: „Justiție, nu corupție”.

De asemenea, protestatarii au strigat numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Koveși: „Kovesi, nu uita, Sibiu-i de partea ta”.

În jurul orei 19.00, protestatarii au pornit în marș pe străzile Sibiului, scandând „Abrogați și plecați”, „În democrație, hoții stau la pușcărie” și „PSD, ciuma roșie”.

În fața sediului Tribunalului și Judecătoriei Sibiu, protestatarii au avut un mesaj pentru magistrați: „Nu cedați, rezistați”.

La protest participă peste 500 de oameni, iar până la ora transmiterii acestei știri nu s-au înregistrat incidente.

Proteste similare, dar la care s-au adunat doar câteva zeci de persoane, se desfășoară la Iași și Galați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.