Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, despre rechemarea ambasadorului României din SUA: 'Teodor Meleșcanu mi-a dat o explicație care nu mi-a plăcut'

Senatul Romaniei
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că este clar că „niște rotițe nu funcționează” în MAE, în condițiile în care ministrul Teodor Meleșcanu nu a luat o decizie privind rechemarea ambasadorului României în SUA George Maior, deși există o solicitare a Comisie de politică externă a Senatului.

Citește și: Ambasadorul SUA la UE, întâlnire FULGER cu Viorica Dăncilă. A participat și ambasadorul SUA în România

„E clar că niște rotițe nu funcționează cum ar trebui. Domnul Meleșcanu mi-a dat o explicație care nu mi-a plăcut. După audierea lui Maior la Comisia de politică externă, Comisia a făcut o scrisoare în care dădea recomandare să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic, nerealizările lui Maior. Plus ceea ce e un lucru foarte grav, ce a ieșit la suprafață, postura lui ca director SRI în care a făcut protocoalele secrete. Domnul Meleșcanu a plimbat scrisoarea pe la minister și a dat-o unei Comisii de disciplină și etică. I-am spus că acolo la comisie trebuie să constați alte lucruri, că a venit beat la volan, dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ. E o problemă mai gravă, politică. Un astfel de om nu poate reprezenta o țară. Mai ales că Trump se confruntă cu fenomenul deep state. Ok și. Și? L-am rugat. Eu cu ministrul Meleșcanu avem o relație colegială. I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă dumnealui e responsabil de acest domeniu. Probabil că nu a atins un calendar, un termen limită”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1, relatează Mediafax.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, SIDERAT de atmosfera de la procesul lui Liviu Dragnea: 'Era aproape de un linșaj public'

Liderul ALDE a adăugat că ministrul de Externe este șeful administrativ al lui George Maior, însă nu și politic.

„Administrativ (Meleșcanu este șeful lui – n.r.), dar nu politic. Are bugetul aprobat de minister. Prin ceea ce a făcut Maior, el a făcut un extrem de mare deserviciu României și românilor”, a completat Tăriceanu.

Pe 17 septembrie 2018, Comisia de politică externă a Senatului a stabilit trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a analiza oportunitatea rechemării lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.