Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu își trimite oamenii la vânătoare: scor URIAȘ propus pentru europarlamentare

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis oamenilor săi din ALDE să deschidă ușile partidului, pentru că este nevoie de o expansiune. Tăriceanu arată că ALDE are ca obiectiv 15% la alegerile europarlamentare.

Citește și: SURSE - Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției: Dragnea merge pe gheață subțire

„În momentul de față, sondajele certifică faptul că ALDE e pe locul 3. Sunt câteva județe în care suntem pe locul 2, în fața PNL. Avem o ambiție comună: aceea de a deveni a doua forță politică a țării. Nu vreau să ne comparăm cu PSD, care e un partid de o ideologie diferită, un alt tip de organizare. Ce vreau să vă rog: deschideți ușile. Primiți oameni, aduceți oameni valoroși, cu o carte de vizită profesională bună și cu un comportament care să îi recomande și care să activeze alături de noi. Eu asta îmi doresc, ALDE să depășească PNL”.

În perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor, președintele liberal democraților a spus că își dorește ca ALDE să obțină „cel puțin 15% la alegerile pentru Parlamentul European și să avem 5 sau 6 parlamentari în viitorul Parlament European. Examenul de maturitate, într-un fel, l-am dat. Am intrat în Parlament de la prima încercare, e o performanță la care ați contribuit și vă mulțumesc tuturor. Dar trebuie să facem pasul mai departe”.

Președintele ALDE a adăugat că „în momentul în care asupra României se aruncă cu tot felul de acuze și aceste acuze vizează niște chestiuni fundamentale, că România a derapat de la statul de drept, aceste derapaje de la statul de drept tocmai astea sunt: abuzurile făcute de procurori și de justiție, statul polițienesc care s-a instalat în România și pe care Comisia s-a făcut că nu-l vede atâta amar de vreme. Lucrurile acestea cred că avem obligația să le discutăm deschis, să le spunem și celor din Europa care pretind că ne vor binele, pentru că dacă ne vor binele, binele pentru mine nu e decât unul singur: România e o țară liberă și democratică, în care conducerea e reprezentată de cei care sunt reprezentanți legitimi ai cetățenilor; voi, la nivel local, parlamentarii la nivel național. Nu sunt reprezentanți legitimi nici SRI-ul , nici procurorii, nici judecătorii. Au alte funcții, într-un stat democratic există principiul separației puterilor în stat”.

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că „oamenii se uită la noi, la ALDE, din ce în ce mai mult ca la o formațiune autentic liberală de centru – dreapta și o formațiune capabilă să nu facă excese nici într-o parte, nici în cealaltă. Noi nu suntem nici între cei care spunem nu ne vindem țara, dar nu suntem nici „yes”-menii de la Bruxelles. Suntem un partid european, fără niciun fel de discuție. Sunt mândru că am fost prim-ministru al unui guvern care a dus România în Uniunea Europeană, suntem ferm convinși de valorile europene și de necesitatea proiectului european, care a adus României o mulțime de avantaje. Dar vrem într-un fel să fim vocea rațiunii, vocea echilibrului pe scena politică românească. Pentru a naviga prin aceste jaloane e nevoie de o voce rațională, cumpătată, pe care ALDE cred că o poate obține și prin discursul politic și să atragem încrederea electoratului român”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.