Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției: Dragnea merge pe gheață subțire

Inquam Photos / George Călin
Tariceanu Dragnea

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE cresc de la o zi la alta, iar Călin Popescu Tăriceanu le-a explicat partenerilor de la PSD că este dispus chiar să rupă coaliția, dacă PSD va lua decizii în mod discreționar.

Citește și: NEBUNIE în Parlament: PSD nu mai reușește să asigure majoritate la legile importante

Conform surselor de la vârful PSD, principala nemulțumire a lui Călin Popescu Tăriceanu este faptul că Liviu Dragnea l-ar vrea remaniat pe Tudorel Toader. În ciuda faptului că Tudorel Toader nu este în Guvern pe un loc al ALDE, Tăriceanu îl susține pe ministrul Justiției și dacă acesta va fi remaniat de către premierul Viorica Dăncilă, atunci va arunca coaliția în aer.

Surse din PSD ne-au precizat că Liviu Dragnea îl presează pe Tudorel Toader să dea amnistia și grațierea, dar acesta nu vrea să-și asume un astfel de demers. În Comitetul Executiv al PSD, care va avea loc săptămâna viitoare, liderii partidului ar putea da un vot pentru adoptarea amnistiei și grațierii, iar Tudorel Toader va fi pus în fața unei situații complicate: semnează sau pleacă din Guvern.

Un episod interesant a avut loc, miercuri, atunci când Tudorel Toader a plecat glonț de la CSM direct în biroul lui Liviu Dragnea, de la Parlament. Întâlnirea dintre cei doi a durat aproximativ cinci minute, ceea ce pare extrem de suspect. Se ridică întrebarea logică: de ce ar bate ministrul Justiției un drum pentru o convorbire de cinci minute cu Liviu Dragnea? Asta înseamnă că fie nu s-au înțeles, fie pentru unul dintre ei a intervenit altceva mai important și a fost nevoie de întreruperea conversației.

Miza, în acest moment, este una foarte mare, iar Liviu Dragnea merge pe o gheață extrem de subțire. PSD nu mai reușește să facă majoritate în Camera Deputaților, la legile importante. ALDE i-a lăsat fără majoritate la Legea offshore, iar UDMR la legea de adoptare a Directivei privind spălarea banilor.

Ambele partide au arătat pisica celor de la PSD, iar în acest puzzle de relații sensibile, pentru Liviu Dragnea se mai adaugă și opoziția din interiorul PSD. Disidenții nu cedează și așteaptă o oportunitate pentru a reîncepe ofensiva, iar dacă lucrurile cu ALDE se complică, aceștia vor avea motivul pentru a cere demisia lui Dragnea, motivând că altfel PSD pierde majoritatea și implicit guvernarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.