Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îi atacă pe jurnaliști: 'Cheamă la nesupunere civică, ambasadele și-au nuanțat poziția, Klaus Iohannis nu are alternativă'

tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seară, că după decizia Curții Constituționale referitoare la revocarea Codruței Kovesi, a observat anumite "declarații fulminante sau furibunde din partea unora și altora, a unor ziariști care cheamă la nesupunere civică".

"Nu am cum să ghicesc intențiile președintelui. Ce remarc însă în această săptămână după decizia CCR, am văzut o serie de declarații fulminante sau furinbunde din partea unora și altora, a unor ziariști care cheamă la nesupunere civică. Dezbaterea s-a dus în zona politică, ceea ce e anormal, pentru că aici nu e o chestiune de alegere. Nu e o problemă politică, ci una juridică și de legalitate, de respectare a Constituției și a legilor în vigoare. Cred că aceasta e abordarea corectă", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3.

Citește și: EXCLUSIV! Dezvăluiri incendiare ale jurnalistului care a demascat afacerile lui Dragnea din Brazilia! Paul Radu: „Eu nu-l urăsc pe domnul Dragnea!”

Președintele Senatului a precizat și că ambasadele și-au nuanțat poziția în acest caz.

"În ultima săptămână, nu am mai avut contacte cu nimeni (din zona diplomației -n.r.) în acest sens, însă am mai avut anterior și am constatat o puternică nuanțare în pozițiile pe care le exprimă (ambasadele -n.r.). După tam-tamul cu legile justiției, după ce ele au trecut prin filtrul CCR și s-a văzut că nimic din ce a apărut în spațiul public nu s-a întâmplat, adică înfrânarea luptei anticorupție, independența procurorilor, atunci și-au schimbat și ei atitudinea", a spus președintele Senatului.

Citește și: Udrea, atac la instituțiile de forță ale statului: ”A venit vremea să plătească pentru tot răul făcut!”

Călin Popescu Tăriceanu a mai declarat că președintele Klaus Iohannis nu are alternativă după decizia Curții Constituționale. "E o mică criză constituțională care trebuie depășită din multe motive. În primul rând, președintele e preocupat ca și noi că România trebuie să preia președinția Consiliului UE în 2019. Nu putem intra cu o criză în 2019. Trebuie să degajăm terenul și chestiunea aceasta s-o lăsăm pentru trecut", a conchis președintele Senatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.