Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îi răspunde lui Mihai Tudose, pe tema Casei Regale: 'Niciun parlamentar PSD nu se opune' / VIDEO

bugetul.ro
Tariceanu

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că nu susţine proiectul de lege privind statutul Casei Regale, apreciind că Palatul Elisabeta ar trebui să revină în administrarea şi proprietatea statului român după decesul regelui Mihai. Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea au propus un proiect de lege pentru ca istituția Casei Regale să fie recunoscută de utilitate publică.

Tăriceanu i-a transmis lui Tudose că niciun parlamentar PSD nu se opune proiectului, semn că acesta va fi adoptat de Parlament.

Citește și: Gigi Becali se lasă de afaceri: Pe ce se va concentra și cum va câștiga milionarul foarte mulți bani

”Vreau să fac o precizare. Palatul Elisabeta a proprietatea statului român. În proiectul depus, nu i se schimbă statutul juridic. Noi am propus să rămână în folosință, nu în proprietate. Proiectul pe care l-am inițiat cu președintele Camerei Deputaților recunoaște rolul pe care l-a avut monarhia și Casa Regală în România. Vreau ca urmașii Regelui Mihai să reprezinte, în continuare, România, să ajute România, prin acțiunile pe care le au. Ar fi un gest de minimă recunoștință și apreciere de a da un statut de instituție publică. Proiectul nu pune în discuție forma de guvernământ a României. Nu afectează în niciun fel prevederile constituționale. Nu am avut discuții cu niciun parlamentar de la PSD care să se opună. Am discutat cu Ministerul Justiției și cu cel de Finanțe. Nu dăm niciun ban Casei Regale. Va fi un aparat de lucru care să ajute Casa Regală și care va fi plătit de la buget, așa cum sunt și alte instituții de interes public.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Oana Roman dă cărțile pe față: Cât de gravă este situația financiară a mamei sale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.