Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Klaus Iohannis, după ce a chemat-o la ORDINE pe Viorica Dăncilă: 'Nu e rolul lui, ci al premierului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că nu este rolul președintelui Klaus Iohannis de a ține consultări pentru o nouă propunere de comisar european. Tăriceanu a spus că premierul trebuie să țină cont de conjunctura politică din PE și din România când înaintează o altă propunere, anunță MEDIAFAX.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă, întâmpinată de protestatari la Ploiești: 'Ghița e în Serbia/ Nu ne mai alungați tinerii'

"Președintele nu trebuie să organizeze consultări pe acest subiect, pentru că nu este rolul președintelui, este rolul prim-ministrului. Prim-ministrul trebuie să facă o propunere care ține de conjunctura politică din Parlamentul European, din România și să facă o propunere care să nu aibă vulnerabilități. Ar fi fost bine ca doamna Dăncilă înainte de a fi făcut propunerile să se consulte cu Parlamentul, așa cum are obligația. Nu are nicio obligație de a consulta cu președintele și președintele nu are rol în acest sens. Putea să se consulte măcar în coaliție, informal cu mine, dar n-a făcut-o. A făcut o alegere care a fost respinsă și acest lucru reverberează negativ asupra României", a declarat, marți, Călin Popescu Tăriceanu, la Parlament, în urma ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE.

Tăriceanu nu consideră numele vehiculate pentru o nouă propunere de comisar european ca fiind "cele mai inspirate".

"Îngrijorarea mea este că, ținând cont de numele care s-au vehiculat, va face o altă propunere tot nefericită. Nu știu dacă numele care sunt acum vehiculate sunt cele mai inspirate", a spus președintele ALDE.

Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost votat în CEx al PSD, marți, să fie noua propunere de comisar european, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX. Dan Nica fusese propus inițial, odată cu Rovana Plumb, pentru funcția de comisar european, de către Guvern.

Citește și: Dincă bagă anchetatorii ÎN SPERIEȚI: Criminalul din Caracal are tendințe sinucigașe

Înaintea CEx PSD, Viorica Dăncilă a anunțat că a discutat, luni, cu Ursula von der Leyen doar despre cazul Rovanei Plumb, respinsă de Comisia JURI pentru poziția de comisar european. Premierul a precizat că va mai avea o discuție pe tema propunerii comisarului european cu președintele ales al CE.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către președintele PE.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.