Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Valeriu Zgonea: 'Face o greşeală gravă'

www.secundatv.ro
tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu îl pune la punct pe Valeriu Zgonea care nu vrea cu niciun chip să plece din fruntea Camerei Deputaţilor.

"Este dreptul grupului parlamentar să ceară revocarea. Regulamentul spune clar că grupul care l-a numit îl poate şi revoca. Eu nu sunt la curent cu ceea ce se întâmplă la ei în partid.  Face o greşeală gravă prin aceste afirmaţii grave. Parlamentul e o instituţie reprezentativă şi suverană. Nu poate fi considerat un lucru condamnabil dacă Parlamentul schimbă legi ale justiţiei. Prima mare greşeală pe care o face e să facă aceste afirmaţii cu jihadul. În ultimii doi ani, Parlamentul a dat dovadă de lipsă de acţiune mai ales pe cele cerute de Curtea Constituţională. O serie de articole din Codul Penal sunt neconstituţionale. ", a spus Tăriceanu la Antena 3.

Citeşte şi: Lovitură dură a oamenilor legii: Percheziţii la o avocată

Şeful Senatului a vorbit şi despre decizia CCR în privinţa alegerilor într-un singur tur. "În mod normal povestea cu două tururi e încheiată. Decizia Curţii vine să consfinţească caracterul politic al acestei alegeri de a avea alegeri într-un singur tur. Asta ţine de Parlament nu de Curtea Constituţională.", crede şeful Senatului, care a abordat şi o altă problemă sensibilă ce va fi discutată de Curte, abuzul în serviciu.

Vezi și: BĂTAIE ca-n filme în tramvaiul 41 din Bucureşti: S-au luat de la muzică / VIDEO

"Abuzul în serviciu ar trebui scos din Codul Penal.  Ne arată toată Europa cu degetul. În România, corpuţia e un fenomen grav, dar nu trebuie să o transformăîm îân cea mai coruptă ţară din lume. Multă vreme va trebui să muncim să nu mai avem această imagine.", a încheiat Tăriceanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.