Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: Internele lasă impresia că poliția se bate pe burtă cu interlopii

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la România TV că întâlnirea secretă a șefilor din poliție cu clanul Duduienilor lasă impresia că oamenii legii „se bat pe burtă” cu interlopii.

Citește și: De ce grăbește PSD moțiunea (surse)

"Cred că este total nepotrivită atitudinea ministrului de Interne. Nu înțeleg: atunci când există lege, ce negociere să facă cu clanurile mafiote? Legea se aplică, nu se negociază nimic. Șefii clanurilor puteau să fie chemați la poliție, șefii poliției să le pună în vedere regulile, în caz contrar "v-am înhățat", și cu asta basta! Nu se negociază cu clanurile, dar sigur că imaginile pe care le-am văzut și informațiile publice ne dau impresia că poliția se bate pe burtă cu șefii clanurilor. Probabil să își aranjeze o oarecare liniște. Îi lasă să își vadă de treburi, fără să depășească anumite limite. Limite care sunt din ce în ce mai laxe și au consecințe asupra siguranței cetățeanului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

„Am propus unificarea polițiilor locale din cele șase sectoare cu poliția pe București, mă refer la Poliția Municipală și Poliția Bucureștiului, pentru că apar niște probleme legate de competență. Aș vrea să renunțăm la polițiile locale de sector și cea de capitală și să facem o unificare a lor. (...) Putem să facem apel la Comisia Europeană, care cred că ar fi încântată să dea o mână de ajutor, inclusiv fonduri financiare, pentru a-i integra pe cei despre care vorbeam înainte", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnirea secretă

Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Informația a fost prezentată în exclusivitate de STIRIPESURSE.RO pe 12 august, iar marți, 25 august, adevarul.ro a publicat două înregistrări video care atestă că întâlnirea dintre șefii poliției și clanul Duduianu a avut loc.

Liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, fusese înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, de către Gheorghe Richard Emanuel, la sfârşitul unei partide de barbut care ţinuse toată noaptea precedent. În momentul filmărilor obţinute de „Adevărul”, trupul lui Emi Pian se afla deja de 3 zile depus acasă, iar poliţiştii încercau să îi convingă pe interlopi să-l mute de acolo în Biserica „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Rahova al Capitalei. Asta pentru că legislaţia în vigoare interzice ca trupul defunctului să fie privegheat la domiciliu şi, în plus, noile norme ale stării de alertă erau încălcate de trei zile, iar poliţiştii nu îi sancţionaseră în niciun fel pe Duduieni pentru aceste nereguli.

Pe data de 8 august ora 22:30:00 camera de supraveghere nr. 04 surprinde un Duster alb în zona Biserica Cuvioasa Parascheva din Rahova. În secvenţa următoare, surprinsă dintr-un alt unghi de camera 01 la ora 22:55:28, se vede clar că Duser-ul alb are însemnele Poliţiei Române, iar din autoturism coboară un bărbat de pe locul şoferului. Alţi trei bărbaţi, în uniforme de Poliţie, aşteaptă şi ei în plan îndepărtat.

La 23:11:56, camera nr. 04, amplasată cu vedere la intersecţie, surprinde sosirea unui autoturism BMW negru în care sunt interlopii. Aceştia pachează pe latura din dreapta a bisericii Cuvioasa Parascheva. La 23:56:34 apare o a doua maşină neagră, tip break, care parchează lângă BMW, pe aceeaşi stradă.

Imaginile sunt filmate de camera din intersecţie, iar în colţul din dreapta apar şi poliţiştii, pe care camera 01 îi surprindea în plan secund. Filmarea din acest unghi se încheie la 23:56:58. Pentru un scurt moment, camera 03 – amplasată pe strada din dreapta bisericii, cea pe care au parcat cele două maşini negre ale interlopilor – surprinde un bărbat cu şapcă, probabil unul dintre intrelopi, care vorbeşte la un telefon mobil, la ora 00:36:28.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.