Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu nu crede în planurile Guvernului: 'Nu vor fi mulţi cei care vor renunţa'

tariceanu-dragnea-coalitie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat marţi că, dacă ar fi la vârsta la care ar începe să contribuie la Pilonul II de pensii, ar investi în acest instrument, dar ar face "încă o asigurare de pensie suplimentară", menţionând că nu vor fi foarte mulţi cei care vor renunţa la Pilonul II.

"Nu am (n.r. - contribuţie la Pilonul II de pensii), eu folosesc alte instrumente de la societăţile de asigurări. Le-am făcut copiilor mei bursă de studii. Nu cred că vor fi foarte mulţi cei care vor renunţa la Pilonul II de pensii, pentru că acesta este un venit complementar foarte sigur şi cu o rentabilitate foarte bună. Eu, de exemplu, dacă aş fi la vârsta la care să pot să încep să contribui la Pilonul II de pensii, aş face şi la Pilonul II, dar aş face încă o asigurare de pensie suplimentară, să zicem în Pilonul III, care este facultativă. Aş investi cât mai mult să am o asigurare pentru momentul când ajungi la pensie", a susţinut Tăriceanu după întrevederea cu reprezentanţii societăţilor care administrează Pilonul II de pensii.

Citește și: USR Plus șochează! ‘Proprietatea privată trebuie să dispară’

El a adăugat că mulţi români şi-au cumpărat una sau mai multe proprietăţi, "o investiţie foarte bună pentru bătrâneţe".

"Sunt foarte mulţi care şi-au cumpărat o proprietate sau două, pe care le-au închiriat şi au devenit o sursă de venit foarte bună. În România, numărul persoanelor care au proprietăţi private este foarte mare, comparativ cu ce se întâmplă în Occident. Unii şi-au cumpărat propria casă să aibă siguranţa că nu-i dă afară proprietarul când sunt chiriaşi, alţii au făcut această investiţie ca o formă de protecţie socială pentru momentul ieşirii la pensie. Deci protecţia socială liberală este proprietatea", a conchis Tăriceanu.

Citește și: Liviu Dragnea are parte de o zi plină de emoții! Zi decisivă pentruliderul PSD! Instanța va da un verdict azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.