Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu pare TERMINAT: Ce DOCUMENTE are DNA în dosarul în care e acuzat de luare de mită de 800.000 de dolari

DNA a anunțat, joi, că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanții unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiționale la un contract comercial, banii fiind folosiți pentru campania electorală.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu spune ce are DNA împotriva sa: 'Sunt 73 de volume, ca să impresioneze, asta înseamnă 20.000 de pagini'

Mihai Gâdea, a prezentat, duminică seara, la Antena 3, documentul în baza căruia DNA, prin procurorul Marius Bulancea, cere Senatului încuviințarea urmării penale a lui Tăriceanu. În document sunt mai multe stenograme cu miliardarii Tal Silberstein și Shimon Sheves, arestați în Israel, și pe numele cărora DNA a emis mandat. Cei doi au fost audiați de procurori în calitatea lor de foști consultanți ai lui Tăriceanu.

Citește și: Lovitură dură pentru Guvern! Iată ce a cerut Comisia Europeană

Potrivit documentului prezentat la Sinteza zilei, DNA trebuie să probeze că șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a pretins în mod indirect "foloase materiale de la reprezentanții companiei austriece Fujitsu Siemens Computers GmbH în schimbul exercitării atribuțiilor care îi reveneau în legătură cu adoptarea Hotărârilor de Guvern 199/2008, 634/2008, 1193/2008 și 1451/2008".

Iată dialogul dintre procuror și martorul Shimon Sheves, așa cum rezultă din documentul acuzării lui Călin Popescu Tăriceanu:

Citește și: Erau idolii adolescenților, dar puțini au mai auzit de ei! Cu ce se ocupă actorii din Liceenii

Procuror: Puteți să-mi spuneți ce tip de afacere derula societatea în jurul anului 2007, care erau principalii clienți ai STG Ventures în jurul perioadei 2007-2008?

Sheves: Principalii clienți în 2008 era... în România era dl.Tăriceanu, în Bulgaria câțiva clienți, în (n.t.neinteligibil) cred, unul, ...câțiva clienți nu-mi amintesc exact, nu știu exact corelarea dintre ani și clienți, dar cred că erau câțiva clienți.

Procuror: Vă amintiți dacă societatea avea conturi bancare în Elveția cu United Mizrahi (n.t. neinteligibil)...

Sheves: Da. (...)

Citește și: Gabriela Firea a vorbit despre candidatura la prezidențiale! Ce planuri are aceasta

Procuror: Dar ceea ce îmi spuneți este că unul dintre principalii clienți în România era primul ministru de atunci Tăriceanu?

Sheves: Da. Era clientul nostru. Într-un fel, nu știu...

Procuror: Vă amintiți cam când a început această relație, cum a început, cine a făcut legătura inițială cu Tăriceanu? Cine v-a abordat? L-ați abordat dvs.?

Citește și: S-a aflat! Cine este și cu ce se ocupă fosta iubită a lui Andi Moisescu-Este milionară

Sheves: Nu, nu eu.

Procuror: Nu, nu dvs., compania STG sau...

Sheves: Cum a devenit clientul nostru? Bună întrebare. Nu-mi amintesc cum am făcut. Îmi amintesc prima întâlnire cu el și-mi amintesc că l-am convins pe unul dintre consultanții americani să vină și să devină unul dintre membrii echipei noastre...”

Citește și: Lovitură dură pentru Guvern! Iată ce a cerut Comisia Europeană .

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.